Nooit Meer Slapen

met o.a. Elfie Tromp, Star Wars en Mijn zoon is Jihadist

Nooit Meer Slapen

met o.a. Elfie Tromp, Star Wars en Mijn zoon is Jihadist

Schrijver Elfie Tromp publiceert romans, schrijft voor het theater en heeft een column in 'Metro'. Ook is ze oprichter van literair tijdschrift 'Strak'. In 2013 debuteerde ze met de roman 'Goeroe'. Haar nieuwe roman 'Underdog' verhaalt over een broer en zus die samen naar Australië afreizen om de hondenkennel van hun familie te redden. Ester Naomi Perquin spreekt met Elfie Tromp. Verder onder meer aandacht voor de nieuwe 'Star Wars'-film, nu al een kaskraker. En we spreken met filmmakers Sander Burger en Hassan Bahara over het actuele vader-zoondrama 'Mijn zoon is Jihadist'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Elfie Tromp over nieuwe roman Underdog

vanaf 00:00:00

Schrijver Elfie Tromp publiceert romans, schrijft voor het theater en heeft een wekelijkse column in Metro. Ook is ze oprichter van literair tijdschrift Strak. In 2013 debuteerde ze met de roman Goeroe. Haar nieuwe roman Underdog vertelt het verhaal van de computerverslaafde Rein die samen met zijn zus naar Australië afreist om de hondenkennel van hun familie te redden. Samen moeten broer en zus hindernissen en onverwachtse confrontaties doorstaan. Ester Naomi Perquin spreekt met Elfie Tromp.

De nieuwe Star Wars-film: geen ontkomen aan

vanaf 00:44:18

Het duurt nog tot 16 december voor 'The Force Awakens' verschijnt, de zevende 'Star Wars'-film, maar het blijkt nu al een kaskraker. De populariteit is immens: in Amerika heeft de voorverkoop meer dan vijftig miljoen dollar opgeleverd, nieuw materiaal wordt grondig geanalyseerd en de merchandise is niet aan te slepen. Verslaggever Maarten Westerveen sprak met marketingstrateeg Joost van der Loo en 'Star Wars'-liefhebber en curator Roloff de Jeu over hoe fans en niet fans worden klaargestoomd voor de première.

Mijn zoon is Jihadist is actueel vader-zoondrama

vanaf 01:15:29

‘Alsjeblieft, papa, je tranen zijn een belediging voor mij. Je zou trots op mij moeten zijn.’ Wat doe je als je zoon zich zo druk maakt om de ellende in Syrië dat hij er eigenhandig wil gaan vechten? Daarover gaat het actuele vader-zoondrama 'Mijn zoon is Jihadist' (HUMAN), dat aankomende zondag in première gaat in De Balie in Amsterdam en volgende week op tv te zien is (vrijdag 11 december, NPO 2, om 23.17 uur). Adinda Akkermans sprak met de filmmakers, Sander Burger en Hassan Bahara.