Nooit Meer Slapen

met o.a. Marijn Frank, Joost Zwagerman en Marc Mulders en het Crime Festival

Nooit Meer Slapen

met o.a. Marijn Frank, Joost Zwagerman en Marc Mulders en het Crime Festival

Filmmaker Marijn Frank is bekend van programma’s als 'Keuringsdienst van Waarde' en 'De Rekenkamer'. Eerder maakte ze de documentaire 'Papa is weg en ik wilde je nog wat vragen', over de identiteit van haar zwijgzame vader. In de IDFA-film 'Vleesverlangen' probeert ze van haar vleesverslaving af te komen. Ester Naomi Perquin spreekt met Marijn Frank. Verder vertelt beeldend kunstenaar Marc Mulders over het boek 'NU' waarvoor hij kunstwerken bij gedichten van Joost Zwagerman uitzocht. En aandacht voor Scandinavische series n.a.v. het Lumière Crime Festival in Utrecht.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het vleesverlangen van Marijn Frank

vanaf 00:00:00

Marijn Frank maakt documentaires en televisieprogramma’s. Veel mensen zullen haar kennen als verslaggever van programma’s als Keuringsdienst van Waarde en De Rekenkamer. Eerder maakte ze de documentaire Papa is weg en ik wilde je nog wat vragen, waarin ze op zoek gaat naar de identiteit van haar zwijgzame vader. Op het IDFA wordt haar nieuwste film Vleesverlangen vertoond. In deze film probeert ze van haar vleesverslaving af te komen. Ester Naomi Perquin spreekt met Marijn Frank.

De worsteling met God door Marc Mulders en Joost Zwagerman

vanaf 00:44:29

Ze hadden nog een afspraak: schrijver Joost Zwagerman (1963-2015) en beeldend kunstenaar Marc Mulders. Zwagerman selecteerde uit zijn nog te verschijnen bundel 'Wakend over God' (2016) twaalf gedichten. En Mulders koos bij elk gedicht een passend kunstwerk van zichzelf. Het resultaat, het boek 'NU', wordt morgen gepresenteerd in Museum De Pont in Tilburg, waar tot 13 maart ook de afbeeldingen en gedichten samen te zien zijn. Botte Jellema sprak met Marc Mulders over de samenwerking.

Het Crime Festival: een weekend Scandinavische series kijken

vanaf 01:13:07

De première van het derde seizoen van 'The Bridge', de vertoning van de nieuwe serie 'Follow the Money': liefhebbers van Scandinavische series kunnen dit weekend hun hart ophalen tijdens het Lumière Crime Festival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Verslaggever Emmie Kollau praatte met de van oorsprong Deense schrijver, filosoof en presentator van het festival Stine Jensen over de bijzonderheid van de Scandinavische thriller.