Nooit Meer Slapen

Met o.a. Broeder Dieleman, Waldemar Torenstra en Het snapgevoel

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Broeder Dieleman, Waldemar Torenstra en Het snapgevoel

Singer-songwriter Broeder Dieleman werd als Tonnie Dieleman in Zeeuws-Vlaanderen geboren. In 2013 kwam zijn debuutalbum 'Alles is ijdelheid' uit, geheel gezongen in het Zeeuws-Vlaamse dialect. Volgende week verschijnt zijn nieuwe album 'Uut de bron', samen met een boek waarin al zijn teksten zijn gebundeld. Ester Naomi Perquin spreekt met Broeder Dieleman. Verder onder meer aandacht voor 'Het snapgevoel', het nieuwe filosofisch-wetenschappelijke boek van Herman de Regt en Hans Dooremalen. En we spreken met acteur Waldemar Torenstra over zijn rollen in de dramaserie ‘Vechtershart’ en de voorstelling ‘Advocaat van de duivel’.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Uut de bron met Broeder Dieleman

vanaf 00:00:01

Singer-songwriter Broeder Dieleman werd als Tonnie Dieleman in Zeeuws-Vlaanderen geboren. In 2013 kwam zijn debuutalbum Alles is ijdelheid uit, geheel gezongen in de taal waarmee hij opgroeide: het Zeeuws-Vlaamse dialect. Hierna volgden er nog een album, een ep en een soundtrack voor de documentaire Braziliaanse koorts. Volgende maand komt zijn nieuwe album Uut de bron uit, samen met een boek waarin al zijn teksten zijn gebundeld. Ester Naomi Perquin spreekt met Broeder Dieleman.

Waldemar Torenstra als advocaat en vechtersbaas

vanaf 00:38:42

‘In Vechtershart komen twee van mijn passies samen: acteren en kickboksen’, liet Waldemar Torenstra eerder aan 'NU.nl' weten. De acteur is sinds 15 november iedere zondag op NPO 3 te zien in de achtdelige dramaserie over de wereld van de vechtsport. Ook staat hij samen met Victor Löw op de planken in 'Advocaat van de duivel' van Bos Theaterproducties, naar de film 'The Devil’s Advocate' met Al Pacino en Keanu Reeves in de hoofdrol. Verslaggever Maarten Westerveen sprak met Waldemar Torenstra.

Het snapgevoel: waarom we in onzin geloven

vanaf 01:05:53

Hoe komt het dat we pure nonsens toch vaak voor waar aannemen? Volgens filosofenduo Herman de Regt en Hans Dooremalen, beiden als docent verbonden aan Tilburg University, heeft dat te maken met het heerlijke ‘snapgevoel’: de illusie dat we het gevoel hebben iets door te hebben. Na 'Exploring Humans' en 'Wat een onzin!' schreven de wetenschapsfilosofen opnieuw een boek: 'Het snapgevoel'. Adinda Akkermans zocht de mannen op in het café.