Nooit Meer Slapen

met o.a. Joeri Vos, Thom Hoffman en Onder de oppervlakte

Nooit Meer Slapen

met o.a. Joeri Vos, Thom Hoffman en Onder de oppervlakte

Voor Toneelgroep Oostpool herschreef hij eerder Shakespeare's 'Midzomernachtsdroom' en 'Hamlet' en nu waagt Joeri Vos zich aan een bewerking en de regie van Shakespeare's tragedie 'Richard III'. Ester Naomi Perquin spreekt met de theatermaker. Verder volgen we een masterclass bij acteur Thom Hoffman, die de nieuwe Cultural Professor is aan de Technische Universiteit van Delft. En we spreken met regisseur Digna Sinke over 'Onder de oppervlakte'. De documentaire laat zien hoe de Hedwigepolder de inzet werd van een politiek spel, waarbij emoties en sentiment het beleid zijn gaan bepalen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Joeri Vos' bewerking van Richard III

vanaf 00:00:10

Joeri Vos’ drijfveer voor het maken van theater is zijn maatschappelijke opwinding, zijn fascinatie voor de onbeholpenheid van menselijk gedrag. Voor Toneelgroep Oostpool herschreef hij eerder Shakespeare's 'Midzomernachtsdroom' en 'Hamlet' en nu waagt hij zich aan een bewerking en de regie van Shakespeare's tragedie 'Richard III'. Omdat Richard er van overtuigd is dat hij niet kan liefhebben, besluit hij te gaan haten. Het is de eerste stap in een even oprecht als bloeddorstig gevecht om een plek in de wereld te veroveren. Ester Naomi Perquin spreekt met theatermaker Joeri Vos.

Thom Hoffman als Cultural Professor aan de TU Delft

vanaf 00:38:51

Thom Hoffman is de nieuwe Cultural Professor aan de Technische Universiteit van Delft. De acteur, fotograaf en documentairemaker heeft het project de titel 'Kromo Blanda – perspectieven op Nederlands Indië' gegeven. In een masterclass, exclusief voor studenten van de TU Delft, onderzoekt hij de geschiedenis van de fotografie, in het bijzonder de vroege fotografie waarin de geschiedenis van Nederlands-Indië is vastgelegd. Studenten reconstrueren de 19de eeuwse foto’s met behulp van oude camera’s, glasplaatnegatieven en chemie uit de begintijd van de fotografie. Onze verslaggever Botte Jellema was er bij.

Digna Sinke: Onder de oppervlakte

vanaf 01:07:26

Filmmaker Digna Sinke laat in haar nieuwe documentaire 'Onder de oppervlakte' zien hoe de Zeeuwse Hedwigepolder de inzet werd van een politiek spel waarbij emoties en sentiment het beleid zijn gaan bepalen. De film gaat deze week in première. Anton de Goede sprak met Sinke.