Nooit Meer Slapen

met o.a. Maaike Ouboter, The Devil May Care en Nina Simone

Nooit Meer Slapen

met o.a. Maaike Ouboter, The Devil May Care en Nina Simone

In het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland maakte Maaike Ouboter grote indruk met haar nummer 'Dat ik je mis'. Nu verschijnt haar debuutalbum: 'En hoe het dan ook weer dag wordt'. Ester Naomi Perquin spreekt met Maaike Ouboter. En: meer lef en speelsheid. Dat was de oproep van gastcurator Hester Keijser voor een expositie bij Galerie Noorderlicht in Groningen. Met haar gaan we de straat op, mèt camera, om uit te vogelen wat voor soort foto's ze zocht. En met zangeres Sabrina Starke praten we over 'What Happened, Miss Simone?'; een nieuwe documentaire over Nina Simone.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Singer-songwriter Maaike Ouboter

vanaf PT-2M-5S

Maaike Ouboter maakte twee jaar geleden een verpletterende indruk op de jury van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland met haar nummer 'Dat ik je mis'. Ook de rest van Nederland omarmde de zangeres die zo gevoelig zong over de dood van haar ouders. Maaike Ouboter bracht het lied ten gehore op de uitvaart van Prins Friso. Op 19 juni verschijnt haar debuutalbum En hoe het dan ook weer dag wordt, gevolgd door een theatertour in het najaar. Ouboter: "En hoe het dan ook weer dag wordt gaat misschien veel meer over mij dan ik in eerste instantie tijdens het schrijven had gedacht. Of toe had durven geven. In de theatervoorstelling zal ik daarover vertellen." En dat doet ze ook bij Ester Naomi Perquin.

What happened, Miss Simone?

vanaf 00:38:04

What happened, Miss Simone? is een nieuwe lange documentaire op Netflix over het bijzondere leven van Nina Simone, zangeres, pianist en icoon van de Black Power beweging. Singer-songwriter Sabrina Starke laat zich graag door haar inspireren, niet alleen vanwege Simone’s bijzondere manier van zingen, maar ook door haar levenshouding. Emmie Kollau sprak met haar.

Hester Keijser: The Devil May Care

vanaf 01:08:25

Mag het allemaal wat onbevangener, minder conformistisch en met wat meer plezier in de fotografie; dat vroeg Hester Keijser zich af. Ze is de samensteller van een nieuwe expositie bij Galerie Noorderlicht in Groningen, met de titel The Devil May Care. Ze wil er foto’s tonen die niet zijn gemaakt om een publiek te behagen, zoals ze zoveel fotografen in deze tijd ziet doen. Botte Jellema gaat met Keijzer fotograferen in haar buurt, om uit te vogelen wat voor soort foto's ze zoekt.