Nooit Meer Slapen

met o.a. Jelka van Houten, Merlijn Schoonenboom en The Lobster

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jelka van Houten, Merlijn Schoonenboom en The Lobster

Jelka van Houten is actrice en zangeres. Ze was te zien in uiteenlopende film- en televisieproducties, waaronder 'Shouf Shouf!', 'Aaf' en 'Jeuk'. Acteren en zingen combineerde ze in musicals als 'Hair' en 'Dromen zijn bedrog'. Nu verschijnt haar eerste solo-album 'Hard Place For A Dreamer'. Hiervoor heeft ze o.a. samengewerkt met de Amerikaanse singer-songwriter Kim Richey. Pieter van der Wielen spreekt met Jelka van Houten. Verder spreken we journalist en cultuurhistoricus Merlijn Schoonenboom over het grensland tussen kunst en kitsch en met journalist Maartje Duin bespreken we de film 'The Lobster'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jelka van Houten: Hard Place For A Dreamer

vanaf 00:02:47

Jelka van Houten is actrice en zangeres. Ze was te zien in uiteenlopende film- en televisieproducties, waaronder Shouf Shouf!, Raak, Jackie, Aaf en Jeuk. Acteren en zingen combineerde ze in musicals als Turks fruit, Hair en Dromen zijn bedrog. En nu verschijnt haar eerste solo-album Hard Place For A Dreamer; opgenomen in de iconische Sun Studio in Memphis. Hiervoor heeft ze o.a. samengewerkt met de Amerikaanse singer-songwriter Kim Richey. Pieter van der Wielen spreekt met Jelka van Houten.

Journalist Maartje Duin over de film The Lobster

vanaf 01:14:13

De nieuwe film 'The Lobster' schetst een wereld waarin het absoluut niet is toegestaan om single te zijn. Je moet een partner hebben. Zo niet, dan word je naar een hotel afgevoerd. Daar heb je vijfenveertig dagen om er een te vinden. Als dat niet lukt, wordt je veranderd in een dier. Botte Jellema besprak de film met journalist Maartje Duin. Zij schreef voor De Volkskrant een serie artikelen over singles, in haar project 'De Single Issue Partij'.

Merlijn Schoonenboom; het grensland tussen kunst en kitsch

vanaf 01:43:11

Dat Van Gogh in zijn eigen leven nauwelijks van zijn werk kon leven is een bron van troost voor een worstelende kunstenaar. Misschien komt de waardering ooit nog, al was het maar postuum. Maar wat als je in je leven eerst gevierd wordt, vervolgens verguisd, vervolgens vergeten en uiteindelijk je werk in tatoeages terug vind? Merlijn Schoonenboom onderzoekt het grensland tussen kunst en kitsch in 'De nimf en de bunny'. Maarten Westerveen sprak de schrijver.

advertentie