Nooit Meer Slapen

met o.a. Arno Coenen & Iris Roskam, Richard Nixon en Hoe Mooi Alles

Nooit Meer Slapen

met o.a. Arno Coenen & Iris Roskam, Richard Nixon en Hoe Mooi Alles

Arno Coenen is computer- en mozaïekkunstenaar en Iris Roskam is glaskunstenaar. Samen maken ze barokke kunst voor buiten het museum. Hoogtepunt in hun gezamenlijke oeuvre is het plafondkunstwerk voor De Markthal in Rotterdam, 'Horn of Plenty', dat genomineerd is voor de Dutch Design Awards. Ester Naomi Perquin spreekt met Arno Coenen en Iris Roskam. Verder bespreken we de biografie over Richard Nixon met historicus Maarten van Rossem. En met acteur Kees Hulst praten we over de voorstelling 'Hoe Mooi Alles', over het leven van Leo Vroman.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kunstenaarsechtpaar Arno Coenen en Iris Roskam

vanaf 00:02:54

Arno Coenen is computer- en mozaïekkunstenaar en Iris Roskam is glaskunstenaar. Samen maken ze barokke kunst voor buiten het museum. Hoogtepunt in hun gezamenlijke oeuvre is het plafondkunstwerk voor De Markthal in Rotterdam, Horn of Plenty, dat genomineerd is voor de Dutch Design Awards. Op het kunstwerk van 11.000 vierkante meter zijn grote vruchten, groenten, bloemen en insecten te zien. Ester Naomi Perquin spreekt met het kunstenaarsechtpaar Arno Coenen en Iris Roskam.

Nixon: één man tegen de wereld

vanaf 01:13:58

Wie is Richard Nixon? Bibliotheken zijn volgeschreven in een poging die vraag bevredigend te beantwoorden. En de meeste pogingen blijken te stranden in de kluwen van macht, paranoia en geheimzinnigheid. Journalist Tim Weiner heeft als eerste mogen beschikken over nooit eerder vrijgegeven documenten en opnames voor zijn biografie 'Nixon: één man tegen de wereld'. Maarten Westerveen sprak met historicus Maarten van Rossem over Richard Milhous Nixon.

Het leven en de liefde van Leo Vroman op het toneel

vanaf 01:42:33

Acteur Kees Hulst kruipt in de huid van dichter en bioloog Leo Vroman (1915-2013) in 'Hoe Mooi Alles', een toneelbewerking van het gelijknamige boek van Mirjam van Hengel over de symbiotische liefde tussen Vroman en zijn vrouw Tineke. Een liefde die 80 jaar zou standhouden, ondanks door Wereldoorlog, Jappenkamp en migratie naar Amerika. Na afloop van de voorstelling sprak verslaggever Jan Paul de Bondt met acteur Kees Hulst over het leven en de liefde van Vroman.

advertentie