Nooit Meer Slapen

met o.a. Eddy De Clercq, Jan van Tienen en Beatrice van der Poel

Nooit Meer Slapen

met o.a. Eddy De Clercq, Jan van Tienen en Beatrice van der Poel

Eddy De Clercq is de man die housemuziek in Nederland introduceerde. In de jaren zeventig was hij betrokken bij de oprichting van een aantal invloedrijke clubs - zoals De Koer en Club RoXY. Het boek 'Laat de nacht nooit eindigen' beschrijft zijn carrière en zijn fascinatie voor het extravagante nachtleven. Ester Naomi Perquin spreekt met Eddy De Clercq. En met oud-hoofdredacteur van Vice, Jan van Tienen, praten we over het boek 'Er is niets wat hier nog blijft'. Verder horen we zangeres en liedjesschrijfster Beatrice van der Poel over haar theaterconcert ter nagedachtenis van Jimi Hendrix: 'Electric Lady'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eddy de Clercq's fascinatie voor het extravagante nachtleven

vanaf 00:03:12

Eddy De Clercq is de man die housemuziek in Nederland introduceerde. In de jaren zeventig verhuisde hij van Brussel naar Amsterdam, waar hij betrokken was bij de oprichting van een aantal invloedrijke clubs - zoals De Koer en Club RoXY. Het boek Laat de nacht nooit eindigen beschrijft zijn carrière en zijn fascinatie voor het extravagante nachtleven. Tegenwoordig is De Clercq actief als uitgever, blogger, schrijver en producer. Ester Naomi Perquin spreekt met Eddy De Clercq.

Jan van Tienen: Er is niets wat hier nog blijft

vanaf 01:13:15

Jan van Tienen was de hoofdredacteur van het soms wat rellerige Vice. Deze week verschijnt van zijn hand een gevoelig boek over zijn familie met de titel 'Er is niets wat hier nog blijft'. Twee zussen en een broer van zijn moeder pleegden in de jaren tachtig zelfmoord. 'Waarom?' vroeg Van Tienen zich af. Die vraag bleek al net zo moeilijk te beantwoorden als de vraag hoe een boek te schrijven over zoiets zwaars en persoonlijks. Emmie Kollau sprak de schrijver.

Beatrice van der Poel zingt Jimi Hendrix

vanaf 01:43:37

Het is 45 jaar geleden dat Jimi Hendrix overleed. Zangeres en liedjesschrijfster Beatrice van der Poel heeft een aantal van zijn hits vertaald en bewerkt. Met het theaterconcert 'Electric Lady' brengt ze een ode aan de Amerikaanse gitarist en singer-songwriter. Nicole Terborg sprak Beatrice in haar studio in Amsterdam.