Nooit Meer Slapen

met o.a. Dimitri Verhulst, Secrets en Super Stream Me

Nooit Meer Slapen

met o.a. Dimitri Verhulst, Secrets en Super Stream Me

De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst schreef boeken als 'De helaasheid der dingen', 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' en 'De laatkomer'. Zijn nieuwe roman heet 'Bloedboek', waarin hij de eerste vijf boeken van het Bijbelse Oude Testament in eigen woorden navertelt. Verhalen over de geschiedenis van het ontstaan van de wereld. Pieter van der Wielen spreekt met Dimitri Verhulst. Verder praten we met sopraan Claron McFadden over de muziekvoorstelling 'Secrets'. En we spreken Nicolaas Veul en Tim den Besten, de makers van het social media experiment 'Super Stream Me'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dimitri Verhulst: Bloedboek

vanaf 00:02:52

De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst debuteerde in 1999 met de verhalenbundel De kamer hiernaast, in 2001 volgde zijn eerste roman Niets, niemand en redelijk stil. Verhulst brak door bij het grote publiek met De helaasheid der dingen. Hierna volgden onder andere Godverdomse dagen op een godverdomse bol, waarvoor Verhulst de Libris Literatuurprijs ontving, en De laatkomer. Dimitri Verhulst is te gast om te praten over zijn nieuwe roman Bloedboek, waarin hij de verhalen uit de eerste vijf Bijbelboeken hervertelt. Het zijn verhalen over de geschiedenis van het ontstaan van de wereld, de verspreiding der volkeren en de wetgeving. Pieter van der Wielen spreekt met Dimitri Verhulst.

Secrets; een muziekvoorstelling vol geheimen

vanaf 01:11:49

Sopraan Claron McFadden heeft samen met accordeonist Tuur Florizoone, celliste Marine Horbaczewski en koperblazer Massot anonieme geheimen verzameld. Deze ontboezemingen vormen de basis van de muziekvoorstelling Secrets die 6 november in première gaat in Ostade theater in Amsterdam. Verslaggever Nicole Terborg spreekt met de zangeres.

Super Stream Me; een terugblik

vanaf 01:44:07

Nooit meer alleen. Vanaf het eerste moment van project Super Stream Me waren Nicolaas Veul en Tim den Besten nooit meer onbekeken of ongehoord. Het bed, de therapeut, het toilet, overal volgde de camera, en altijd keek er iemand mee. Het project eindigde voortijdig, de druk van de kijkende ander werd teveel. Maarten Westerveen sprak met Tim en Nicolaas nu er van hun project een documentaire-serie is gemaakt.