Nooit Meer Slapen

met o.a. JW Roy, Paul Faassen en GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

Nooit Meer Slapen

met o.a. JW Roy, Paul Faassen en GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

Singer-songwriter JW Roy begon zijn carrière met vier Engelstalige albums. In 2005 gooit hij het over een andere boeg door een album in het Brabants uit te brengen. De overstap naar Nederlands lijkt definitief. Hij brengt meerdere Nederlandstalige albums uit en werkt samen met o.a. Rick de Leeuw en Guus Meeuwis. Voor zijn nieuwe plaat 'Dry Goods & Groceries' gaat hij terug naar waar het ooit begon: Engelstalige Americana. Pieter van der Wielen spreekt met JW Roy. Verder aandacht voor het toneelstuk 'GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder' en we spreken tekenaar en illustrator Paul Faassen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

JW Roy: Dry Goods & Groceries

vanaf 00:03:13

Singer-songwriter JW Roy begon zijn carrière met vier Engelstalige albums. In 2005 gooit hij het over een geheel andere boeg door een album in het Brabants uit te brengen. De overstap naar Nederlands lijkt definitief. Hij brengt meerdere Nederlandstalige albums uit en werkt samen met o.a. Rick de Leeuw en Guus Meeuwis. Voor zijn nieuwe plaat Dry Goods & Groceries gaat hij terug naar waar het ooit begon: Engelstalige Americana. Pieter van der Wielen spreekt met JW Roy.

A.L. Snijders bundelt de mooiste Nederlandse korte verhalen

vanaf 01:10:42

De zeer korte verhalenschrijver A.L. Snijders stelde voor de campagne Nederland Leest een bundel samen met de mooiste Nederlandse korte verhalen. Van Hugo Claus tot Maartje Wortel, van Ischa Meijer tot Joost de Vries; dit boek biedt een overzicht van de beste korte verhalenschrijvers. Maar wat moet een goed kort verhaal minstens hebben? Tjitske Mussche vroeg het de bloemlezer.

GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

vanaf 01:39:05

Je zou maar de moeder van een terrorist zijn. In 'GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder' proberen schrijver Tom Lanoye en regisseur Piet Arfeuille samen met Theater Malpertuis uit België de beweegredenen van een terrorist te doorgronden. Arfeuille worstelde met het spanningsveld tussen de complexe realiteit enerzijds en de simplificerende geschiedschrijving anderzijds en vroeg Lanoye naar aanleiding daarvan een stuk te schrijven. Emmie Kollau sprak de schrijver en regisseur na afloop van de Nederlandse première van het toneelstuk.

advertentie