Nooit Meer Slapen

met o.a. Max Porcelijn, Henk van Straten, Clean Pete en Philip Huff

Nooit Meer Slapen

met o.a. Max Porcelijn, Henk van Straten, Clean Pete en Philip Huff

Filmmaker Max Porcelijn debuteerde met de film 'Plan C', waar hij in 2012 het Gouden Kalf voor beste scenario voor ontving. En vanaf deze week draait zijn tweede film 'De grote zwaen' in de bioscoop; een misdaadkomedie over een Amsterdamse schrijver die in de problemen komt met een hasj-crimineel en de politie. Pieter van der Wielen spreekt met Max Porcelijn. Verder vertelt schrijver Henk van Straten over zijn nieuwe roman 'Bidden en vallen'. Tussendoor speelt het duo Clean Pete enkele liedjes van hun nieuwe album 'Aan het licht'. En we ontmoeten schrijver Philip Huff, die een boek over zijn persoonlijke leesgeschiedenis schreef; 'Het verdriet van anderen'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Max Porcelijn: De grote zwaen

vanaf 00:02:46

Filmmaker Max Porcelijn studeerde in 2006 af aan de Filmacademie met de tragikomedie De ontgoocheling. Hij debuteerde met de film Plan C, waar hij in 2012 het Gouden Kalf voor beste scenario voor ontving. Op het Nederlandse Film Festival ging zijn tweede film De grote zwaen in première. De misdaadkomedie gaat over een Amsterdamse schrijver die in de problemen komt met een hasj-crimineel en de politie. Vanaf oktober is deze film in de Nederlandse bioscopen te zien. Pieter van der Wielen spreekt met Max Porcelijn.

Henk van Straten over 'Bidden en Vallen'

vanaf 01:11:43

Vandaag verschijnt 'Bidden en Vallen', de nieuwe roman van Henk van Straten, over een consultant bij een luxe horlogemerk wiens veilige leven en huwelijk uit zijn handen dreigen te glippen na een foutje met een jonge Marokkaan in de bosjes. Henk van Straten heeft zelf ook een woelig jaar achter de rug. In december 2014 verliet hij zijn vrouw en voelde hij zich ‘op zijn kop in een tornado’ hangen. Op de website van magazine Linda deed hij wekelijks verslag van het scheidingsproces. Emmie Kollau sprak de schrijver.

Philip Huff over de boeken die hem dierbaar zijn

vanaf 01:42:21

Een aangeboren hartkwaal deed schrijver Philip Huff grijpen naar zijn enige houvast: de literatuur. In 'Het verdriet van anderen' onderzoekt Huff de boeken die hem dierbaar zijn en waarom ze dat zijn. Verslaggever Maarten Westerveen zocht Philip Huff op om te praten over zijn redding.