Nooit Meer Slapen

met o.a. Sabrina Starke, Jany Temime en de gevangenismonologen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Sabrina Starke, Jany Temime en de gevangenismonologen

Zangeres Sabrina Starke werd geboren in Suriname, maar groeide op in Rotterdam. Ze zong aanvankelijk in een achtergrondkoor van een reggaeband, totdat ze, inmiddels zeven jaar geleden, haar eerste soloalbum uitbracht. Deze week verschijnt haar vijfde album, uitgebracht onder haar eigen naam, en dat door Starke zélf is geproduceerd. ‘Haar meest persoonlijke plaat’, aldus de zangeres. Pieter van der Wielen spreekt met Sabrina Starke. Verder spreken we kostuumontwerpster Jany Temime op het Nederlands Film Festival en we spreken onder meer Christine Otten over de gevangenismonologen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sabrina Starke's meest persoonlijke plaat

vanaf 00:02:44

Zangeres Sabrina Starke werd geboren in Suriname, maar groeide op in Rotterdam. Ze zong aanvankelijk in een achtergrondkoor van een reggaeband, totdat ze, inmiddels zeven jaar geleden, haar eerste soloalbum uitbracht: Yellow Brick Road. Het album werd met platina bekroond en opgepikt door het fameuze Amerikaanse jazzlabel Blue Note. Deze week verschijnt haar vijfde album, uitgebracht onder haar eigen naam, en dat door Starke zélf is geproduceerd. ‘Haar meest persoonlijke plaat’, aldus de zangeres. Pieter van der Wielen spreekt met Sabrina Starke.

De gevangenismonologen

vanaf 01:11:19

Na de vagina monologen, de gesluierde monologen en de hormonologen zijn er nu ook de gevangenismonologen. Schrijfster Christine Otten koppelde hiervoor schrijvers en acteurs aan ex-gedetineerden. Vrijdag is het resultaat te zien tijdens literatuurfestival Read my World in de Tolhuistuin in Amsterdam. Tjitske Mussche sprak met ex-gedetineerde Wesley en Christine Otten, die zijn verhaal tot monoloog bewerkte.

Kostuumontwerpster Jany Temime op het NFF

vanaf 01:40:33

Jany Temime begon met kostuumontwerp voor films als 'Rooie Sien' en series als 'Sil de Strandjutter'. Maar inmiddels ontwerpt ze de maatpakken voor James Bond, ruimtepakken voor 'Gravity', kostuums voor zes Harry Potter-films en tientallen Hollywood producties. Het Nederlands Filmfestival eert haar met een kleine overzichtstentoonstelling in het Utrechts stadhuis. Verslaggever Jan Paul de Bondt werd er rondgeleid door de van oorsprong Franse ontwerpster.