Nooit Meer Slapen

met o.a. Arno Schuitemaker, Tim Knol en René Mioch

Nooit Meer Slapen

met o.a. Arno Schuitemaker, Tim Knol en René Mioch

Arno Schuitemaker besloot na zijn studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek op zijn vijfentwintigste een professionele dansopleiding te volgen. In zijn nieuwe voorstelling 'While We Strive' verheft Schuitemaker het hier-en-nu tot een intens moment. Pieter van der Wielen spreekt met choreograaf Arno Schuitemaker. Verder spreken we muzikant Tim Knol over zijn tweede solo voorstelling 'Lost & Found' waarin hij inzoomt op zijn verzamelwoede en René Mioch onthult alvast wat spannende anekdotes uit zijn jubileumprogramma op het Nederlands Film Festival.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Arno Schuitemaker's fascinatie voor filosofie en neurowetenschap

vanaf 00:02:42

Arno Schuitemaker besloot na zijn studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek op zijn vijfentwintigste een professionele dansopleiding te volgen. Als choreograaf maakte hij voorstellingen als Exit, Tide, The Fifteen Project en I Is An Other. Voor zijn voorstellingen laat hij zich inspireren door allerlei bronnen uit de filosofie en neurowetenschap. In zijn nieuwe voorstelling While We Strive verheft Schuitemaker het hier-en-nu tot een intens moment. Drie dansers bewegen onophoudelijk, van verstild tot dynamisch en explosief. Pieter van der Wielen spreekt met Arno Schuitemaker.

René Mioch blikt terug op hoogtepunten uit zijn carrière

vanaf 01:12:01

René Mioch maakt al dertig jaar filmprogramma's voor de televisie. Julia Roberts, Robin Williams, Silvester Stallone... de grootste Hollywoodsterren trokken voorbij aan de microfoon van de filmjournalist. En hij kreeg soms bijzondere inkijkjes in hun levens. Nu viert hij zijn jubileum op het Nederlands Film Festival, waar hij terugblikt op een aantal bijzondere interviews. Aan verslaggever Inge ter Schure​ onthulde hij alvast wat spannende anekdotes.

Tim Knol's verzamelwoede in solo voorstelling Lost & Found

vanaf 01:40:01

Tim Knol gaat dit najaar voor de tweede keer het theater in met een solo voorstelling. In 'Lost & Found' zoomt hij in op zijn verzamelwoede, omlijst door gloednieuwe liedjes en prachtige, onbekende nummers. Thuis op zijn woonboot gaf hij vast een voorproefje van zijn collectorsitems aan verslaggever Jan Paul de Bondt. (Foto: Marco Bakker)

advertentie