Nooit Meer Slapen

met o.a. Olaf Koens, Grace Jones en Telefoon voor de heer Mulisch

Nooit Meer Slapen

met o.a. Olaf Koens, Grace Jones en Telefoon voor de heer Mulisch

Vanaf 2008 was Olaf Koens Rusland-correspondent voor RTL-Nieuws en de Volkskrant. De afgelopen jaren zag hij het land veranderen onder het regime van president Poetin, hij versloeg de oorlog in Oekraïne en de crash van de MH17. Pieter van der Wielen spreekt met Olaf Koens, die vanaf 1 oktober correspondent voor het Midden-Oosten wordt. Verder besteden we aandacht aan 'I'll never write my memoirs', de auto-biografie van de 65-jarige zangeres, actrice en stijl-icoon Grace Jones. En met schrijver en journalist Stijn Aerden praten we over zijn boek 'Telefoon voor de heer Mulisch', waarin hij anekdotes over schrijver Harry Mulisch heeft verzameld.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De verhalen van buitenlandcorrespondent Olaf Koens

vanaf 00:02:56

Sinds 2008 woont en werkt Olaf Koens in Moskou als correspondent voor RTL-Nieuws en de Volkskrant. De afgelopen jaren zag hij Rusland veranderen onder het regime van president Poetin, hij versloeg de oorlog in Oekraïne en de crash van de MH17. Hij won verschillende prijzen met zijn verslaggeving en werd uitgeroepen tot journalist van 2014. In zijn nieuwe boek Oorlog en kermis schetst hij een portret van een land in verandering. Per 1 oktober zal Koens Moskou verruilen voor Tel Aviv, om als correspondent verslag te doen van het Midden-Oosten. Pieter van der Wielen spreekt met hem.

De autobiografie van Grace Jones

vanaf 01:12:41

'I'll never write my memoirs', dat is de titel van de autobiografie van artiest Grace Jones, dat deze week verschijnt. De 65-jarige Jones is zangeres, model en actrice. De eigenzinnige actrice schrijft er in dat Lady Gaga, Miley Cyrus en Beyoncé haar nadoen. Dat ze een unieke artiest is vindt ook actrice en schrijfster Anousha Nzume. Botte Jellema sprak met haar over het leven en werk van Grace Jones.

Anekdotes over schrijver Harry Mulisch

vanaf 01:41:09

Binnenkort is het 5 jaar geleden dat Harry Mulisch overleed. Of je hem nu bewonderde of alleen een arrogante kwast vond: de mythes en verhalen rondom het fenomeen Mulisch fascineren. Schrijver en journalist Stijn Aerden verzamelde in 'Telefoon voor de heer Mulisch' anekdotes over schrijver Harry Mulisch. Hij wilde met deze 'borstzakbiografie' de schrijver achter de schrijver laten zien. Tjitske Mussche sprak met hem.