Nooit Meer Slapen

met o.a. Gijs Scholten van Aschat, de styling bij het NFF en Ronald Ophuis

Nooit Meer Slapen

met o.a. Gijs Scholten van Aschat, de styling bij het NFF en Ronald Ophuis

Gijs Scholten van Aschat behoeft nauwelijks introductie. Hij is onder meer bekend van het toneelstuk 'Cloaca' en van zijn rol in de film 'Tirza'. Sinds 2010 speelt hij bij Toneelgroep Amsterdam. In de voorstelling 'De stille kracht', naar de roman van Louis Couperus, speelt hij opnieuw een van de hoofdrollen. Pieter van der Wielen spreekt met de acteur. Verder gaan we winkelen met styliste Pascalle Koldenhof, die in opdracht van het Nederlands Film Festival de styling van een aantal BN'ers verzorgd. En met beeldend kunstenaar Ronald Ophuis lopen we vooruit op een avond in De Balie, alwaar hij in het kader van de serie ‘Beeldbepalers’ zijn atelier zal nabouwen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Gijs Scholten van Aschat vertolkt hoofdrol in De stille kracht

vanaf 00:02:55

Acteur Gijs Scholten van Aschat debuteerde in 1983 bij de Haagsche Schouwburg en speelde daarna o.a. bij het Nationale Toneel, Orkater, Het Toneel Speelt en ZT Hollandia. Hij werd onder meer bekend met het toneelstuk Cloaca en zijn rol in de film Tirza. Sinds 2010 speelt hij bij Toneelgroep Amsterdam. In de voorstelling De stille kracht, naar de roman van Louis Couperus, speelt hij opnieuw een van de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af op Java rond de vorige eeuwwisseling. Resident Van Oudijck en zijn vrouw hebben relatieproblemen, terwijl Indonesische vrijheidsstrijders een guerrillaoorlog voeren tegen de Nederlandse onderdrukkers. Pieter van der Wielen spreekt met Gijs Scholten van Aschat. (Foto: Jan Versweyveld)

Winkelen met Pascalle Koldenhof, styliste van het NFF

vanaf 01:12:38

Net als vorig jaar verzorgt styliste Pascalle Koldenhof in opdracht van het Nederlands Film Festival in Utrecht de styling van een aantal Nederlandse sterren. De jurk, de make-up, het haar: zij zorgt ervoor dat de BN'ers er zelf niet over na hoeven te denken bij bijvoorbeeld de opening van het festival en het kalverengala. Floortje Smit winkelde met haar mee in de PC Hooftstraat.

Ronald Ophuis reflecteert in de serie Beeldbepalers

vanaf 01:43:00

Wat inspireert de kunstenaar? In de serie 'Beeldbepalers' nodigen het Mondriaanfonds en De Balie belangrijke kunstenaars uit om met hun (nagebouwde) atelier en al plaats te nemen op een podium om te reflecteren op hun eigen werk en deze tijd. Eerder al waren Jan Dibbets, Marlene Dumas en Joep van Lieshout te gast. Nu is de beurt aan Ronald Ophuis. Met zijn keiharde schilderijen van verkrachtingen, executies en scenes in concentratiekampen weet hij zijn publiek te shockeren. Emmie Kollau vroeg hem vooruitlopend op de avond in de Balie waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe dat verandert is in de loop der jaren.

advertentie