Nooit Meer Slapen

met o.a. Erik de Bruyn, Wolven en Joke van Leeuwen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Erik de Bruyn, Wolven en Joke van Leeuwen

Erik de Bruyn debuteerde in 2000 als regisseur met het Zeeuwse drama 'Wilde mossels'. Daarna volgden films als 'Nadine' en 'De president'. Zijn nieuwste film 'J. Kessels', naar de gelijknamige roman van P.F. Thomése, opent woensdag de 35ste editie van het Nederlands Filmfestival. Pieter van der Wielen spreekt met regisseur en scenarioschrijver. Verder bezoeken we een repetitie van ‘Wolven’, een voorstelling van Opera Theater Amsterdam, waarbij de cast voor een deel uit mannen bestaat die in aanraking zijn geweest met Justitie. En met schrijfster Joke van Leeuwen spreken we over haar roman ‘De onervarenen’. Over het maken van keuzes en welke consequenties die kunnen hebben.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Erik de Bruyn: J. Kessels

vanaf 00:02:45

Erik de Bruyn debuteerde in 2000 als regisseur met het Zeeuwse drama Wilde mossels. Daarna volgden films als Nadine en De president. Zijn nieuwste film J. Kessels, naar de gelijknamige roman van P.F. Thomése, opent woensdag de 35ste editie van het Nederlands Filmfestival. Net als in Wilde mossels spelen acteurs Frank Lammers en Fedja van Huêt in J. Kessels een belangrijke rol. De film volgt de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans met zijn favoriete personage J. Kessels. Pieter van der Wielen spreekt met regisseur en scenarioschrijver Erik de Bruyn.

Wolven: probleemjongeren zingen Wagner

vanaf 01:11:13

De cast van de voorstelling 'Wolven' van Opera Theater Amsterdam bestaat onder meer uit mannen die in aanraking zijn geweest met Justitie. Artistiek leider en regisseur Charles Hens heeft deze groep geselecteerd om aria's uit Richard Wagner's opera 'Die Walküre' te zingen. Nicole Terborg bezocht een repetitie.

Joke van Leeuwen: De onervarenen

vanaf 01:40:15

Het zit de jonge, in armoede levende Odile en haar man Koben niet mee. Aardappelrot, een verstoten moeder en een leven zonder perspectief. Waarom zouden ze niet ingaan op het aanbod van de Maatschappij voor Overzeese Volksplanting, die hun een gouden toekomst voorspiegelt aan de andere kant van de oceaan? Maarten Westerveen sprak in Antwerpen met schrijfster Joke van Leeuwen over haar nieuwe roman 'De onervarenen'.