Nooit Meer Slapen

met o.a. A.H.J. Dautzenberg, Japan of Today en visual effects koppel

Nooit Meer Slapen

met o.a. A.H.J. Dautzenberg, Japan of Today en visual effects koppel

Schrijver A.H.J. Dautzenberg deed de afgelopen jaren veel stof opwaaien. Met zijn boeken, maar vooral ook met zijn acties. Zo werd hij lid van Vereniging Martijn, uit protest tegen de heksenjacht op pedofielen. Dit kwam hem op doodsbedreigingen, ontslag en forse kritiek te staan. Pieter van der Wielen spreekt hem n.a.v. zijn boek 'Wie zoet is'. Verder gaan we langs bij filminstituut EYE waar een historisch overzicht is te zien van Japanse cinema. En we spreken met visual effects artist Justin van der Lek en make-up artist Jacqueline Makkee, die meewerkten aan Hollywood-films als 'The Hobbit' en 'Star Wars'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

A.H.J. Dautzenberg: Wie zoet is

vanaf 00:02:40

Schrijver A.H.J. Dautzenberg deed de afgelopen jaren veel stof opwaaien. Met zijn boeken, maar vooral ook met zijn acties. Hij initieerde een glossy magazine voor de armoedebestrijding, doneerde een nier aan een onbekende en werd lid van Vereniging Martijn, uit protest tegen de heksenjacht op pedofielen. Dit kwam hem op doodsbedreigingen, ontslag en forse kritiek te staan. In zijn nieuwe boek Wie zoet is voert hij een man op die interviews afneemt en op zijn weblog publiceert. Wat hem precies beweegt, blijft lang onduidelijk. Uiteindelijk resteert er maar één vraag: is hij een dader of een slachtoffer? Pieter van der Wielen spreekt met A.H.J. Dautzenberg.

Justin van der Lek en Jacqueline Makkee op het NFF

vanaf 01:10:44

Visual effects artist Justin van der Lek en make-up artist Jacqueline Makkee wonen en werken in de Verenigde Staten. Het Nederlandse koppel werkt er aan Hollywoodfilms als 'The Hobbit', 'Transformers' en 'Star Wars'. Ze zijn nu in Nederland op uitnodiging van het Nederlands Film Festival. Nicole Terborg sprak ze daar in Utrecht.

Japanse cinema in filminstituut EYE

vanaf 01:39:20

Van westerns tot science-fiction, van art-house tot horror, de invloed van de Japanse cinema is overal te vinden. En dat is opmerkelijk voor een land aan de andere kant van de aarde met een taal en cultuur die ver van ons af staat. Deze herfst toont filminstituut EYE een historisch overzicht. Maarten Westerveen sprak met filmmaker Peter Delpeut en professor Japanse cinema Ivo Smits.