Nooit Meer Slapen

met o.a. Charlotte Dumas, Mariken in de tuin der lusten en Eten op zijn Vlaams

Nooit Meer Slapen

met o.a. Charlotte Dumas, Mariken in de tuin der lusten en Eten op zijn Vlaams

Fotografe Charlotte Dumas werkt in Amsterdam en New York. Zij is bekend geworden door haar indringende dierenportretten waarin ze de relatie tussen mens en dier onderzoekt. Komende zaterdag opent in het Tilburgse museum De Pont haar nieuwe tentoonstelling 'Work Horse', waarvoor ze in Japan zeldzame paardenrassen fotografeerde. Pieter van der Wielen spreekt met Charlotte Dumas. En met regisseur Serge van Veggel en actrice Hannah Hoekstra praten we over de opera 'Mariken in de tuin der lusten', welke zondag in première gaat. Met Ton Meurs praten we over het boek 'Eten op zijn Vlaams' van schrijver Louis Paul Boon.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Work Horse, de nieuwe tentoonstelling van Charlotte Dumas

vanaf 00:02:49

Fotografe Charlotte Dumas werkt in Amsterdam en New York. Zij is bekend geworden door haar indringende dierenportretten waarin ze de relatie tussen mens en dier onderzoekt en toont hoe wij mensen onze dromen, verwachtingen en angsten in het dier projecteren. Komende zaterdag opent in het Tilburgse museum De Pont haar nieuwe tentoonstelling Work Horse, waarvoor ze in Japan zeldzame paardenrassen fotografeerde. Pieter van der Wielen spreekt met Charlotte Dumas.

Eten op zijn Vlaams

vanaf 01:13:03

Lang voor schrijvers als Abdelkader Benali en Ronald Giphart met kookboeken op de markt kwamen, schreef de Belgische schrijver Louis Paul Boon er al een over de Vlaamse keuken. In de recepten gaat vaak een heel pakje roomboter en natuurlijk schrijft hij over stoofvlees in bier, witlof en boontjes. Ton Meurs is groot Boon-liefhebber en leest zijn 'Eten op zijn Vlaams' vooral niet om er uit te koken, maar om te genieten van de schrijfkunst. Emmie Kollau sprak Meurs en probeert de spuitjesstoemp.

De opera Mariken in de tuin der lusten

vanaf 01:42:55

Zondag is de première van de opera 'Mariken in de tuin der lusten', over het meisje dat zeven jaar met de duivel leefde. Regisseur Serge van Veggel en actrice Hannah Hoekstra vertellen aan verslaggever Adinda Akkermans waarom het middeleeuwse verhaal nog steeds interessant is en over hún ervaring met de duivel.