Nooit Meer Slapen

met o.a. Saskia de Coster, Peter Pontiac en Sofie Knijff

Nooit Meer Slapen

met o.a. Saskia de Coster, Peter Pontiac en Sofie Knijff

Al sinds haar romandebuut 'Vrije val' in 2002 gold Saskia de Coster als een literaire belofte. Sindsdien schreef ze nog zes boeken, waarvan haar laatste roman 'Wij en ik' zowat voor alle boekenprijzen werd genomineerd. Nu is er een nieuwe roman: 'Wat alleen wij horen'. Pieter van der Wielen spreekt met de Vlaamse schrijfster. Verder aandacht voor 'Styx'; het postuum verschenen boek van tekenaar Peter Pontiac (1951-2015). En we spreken met fotografe Sofie Knijff over haar aandeel in de tentoonstelling 'De maakbare mens', die deze week in Het Dolhuys in Haarlem opent.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Saskia de Coster: Wat alleen wij horen

vanaf 00:02:40

Al sinds haar romandebuut Vrije Val in 2002 gold Saskia de Coster als een literaire belofte. Sindsdien schreef de Vlaamse schrijfster nog zes boeken, waarvan haar laatste roman Wij en ik zowat op alle genomineerdenlijsten van de Nederlandstalige boekenprijzen belandde. In haar nieuwe roman Wat alleen wij horen krijgen de bewoners van een appartementencomplex te horen dat ze binnen zes maanden hun woning moeten verlaten, omdat het gebouw gesloopt zal worden. De Coster beschrijft hoe deze mensen omgaan met veranderingen buiten hun wil om. Pieter van der Wielen spreekt met Saskia de Coster.

Styx: Het postuum verschenen boek van Peter Pontiac

vanaf 01:10:38

Peter Pontiac, een van Nederlands beste tekenaars, werkte tien jaar lang aan een graphic novel over Magere Hein. Vanwege een ernstige ziekte deed hij dat met de dood op de hielen. Hij moest en zou het boek afkrijgen voor het te laat was. In januari overleed hij, nu verschijnt postuum 'Styx'. Emmie Kollau sprak Pontiac’s broer Joost Pollmann, recensent bij de Volkskrant en oud directeur van de Stripdagen, die meewerkte aan de samenstelling van het boek.

Sofie Knijff: De maakbare mens

vanaf 01:40:27

Fotograaf Sofie Knijff heeft in Georgië kinderen met een verstandelijke beperking geportretteerd. Deze foto's zijn onderdeel van de tentoonstelling 'De maakbare mens' die aanstaande woensdag opent in museum Het Dolhuys te Haarlem. Verslaggever Nicole Terborg gaat samen met haar naar de expositie in opbouw.

advertentie