Nooit Meer Slapen

met o.a. Dana Lixenberg, koffie met Ivo van der Bent en Abke Haring

Nooit Meer Slapen

met o.a. Dana Lixenberg, koffie met Ivo van der Bent en Abke Haring

Dana Lixenberg fotografeerde voor vele internationale bladen als 'Newsweek', 'The New Yorker' en 'Rolling Stone'. Al sinds 1993 werkt ze aan het fotoproject 'Imperial Courts'; een sociaal woningbouwproject in de LA-wijk Watts, waar Lixenberg terechtkwam in de nasleep van de Rodney King Riots. Na twintig jaar is het voor het eerst te zien in Huis Marseille in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Dana Lixenberg. Verder aandacht voor de 138 koffiemomenten die fotograaf Ivo van der Bent met BN’ers heeft gehad. En we spreken met actrice Abke Haring over haar solovoorstelling 'UNISONO'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Imperial Courts van Dana Lixenberg in Huis Marseille

vanaf 00:02:53

Dana Lixenberg fotografeerde voor vele internationale bladen als Newsweek, The New Yorker en Rolling Stone. Al sinds 1993 werkt ze aan het project Imperial Courts. Imperial Courts is een sociaal woningbouwproject in Watts, een wijk in LA, waar Lixenberg terechtkwam in de nasleep van de Rodney King Riots – die ontstonden na de vrijspraak van vier blanke politieagenten die de zwarte taxichauffeur Rodney King ernstig hadden mishandeld. Na twintig jaar vindt haar eerste tentoonstelling over dit project plaats in Huis Marseille in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Dana Lixenberg.

Koffieleuten met BN’ers door fotograaf Ivo van der Bent

vanaf 01:11:56

‘Koffie?’ Door de jaren heen maakte Ivo van der Bent foto’s van de momenten waarop hem een kopje koffie werd aangeboden. Als portretfotograaf voor onder andere 'Het Parool' en 'de Volkskrant' komt hij regelmatig bij journalisten, schrijvers, sporters en politici over de vloer, waarmee hij steevast zo’n koffiemoment deelt. De foto’s zijn nu gebundeld in het boek 'Koffie?' en voorzien van teksten van Aaf Brandt Corstius, Dominee Gremdaat, Nico Dijkshoorn en Paul Schnabel. Verslaggever Botte Jellema sprak met Ivo van der Bent over 138 koffieleuten.

Abke Haring in monoloog in UNISONO

vanaf 01:40:51

Vorig jaar won actrice en regisseur Abke Haring de Theo d’Or voor de beste vrouwelijke hoofdrol van het jaar. Ze won de prijs voor haar rol in 'Hamlet vs Hamlet' van Guy Cassiers. Nu staat ze alleen op de planken met een door haarzelf gemaakte voorstelling, 'UNISONO'. Tjitske Mussche zocht Abke Haring op tijdens het repeteren.