Nooit Meer Slapen

met o.a. Wende en het A'dam Sinfonietta, A Slow Ride en DIY-kunstworkshops

Nooit Meer Slapen

met o.a. Wende en het A'dam Sinfonietta, A Slow Ride en DIY-kunstworkshops

Zangeres Wende begon haar carrière met het zingen van Franse chansons op haar met een Edison bekroonde debuutalbum 'Quand tu dors'. In 2009 sloeg ze een nieuwe weg in met zelf geschreven pop- en rocknummers. Vanaf januari treedt ze met het strijkorkest van Amsterdam Sinfonietta op in hun jaarlijkse concertreeks onder de noemer 'Breder dan klassiek'. Pieter van der Wielen spreekt met Wende. Verder vertelt theatermaker en muzikant Tjerk Ridder over zijn trektocht te paard voor de voorstelling 'A Slow Ride - Sporen van Vrijheid'. En aandacht voor het boek 'Maak het met Kunstenaars'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Zangeres Wende met strijkers op het podium

vanaf 00:03:04

Zangeres Wende begon haar carrière met het zingen van Franse chansons. Voor haar debuutalbum Quand tu dors won ze een Edison. In 2009 sloeg ze een nieuwe weg in. Op het album No. 9 staan vooral pop- en rocknummers die door haarzelf zijn geschreven. Begin dit jaar maakte ze ook haar acteerdebuut in de film Zürich van regisseur Sacha Polak. Vanaf januari treedt Wende samen met het strijkorkest van Amsterdam Sinfonietta op in hun jaarlijkse concertreeks onder de noemer Breder dan klassiek. Een intieme show met liefde als hoofdthema. Pieter van der Wielen spreekt met Wende.

Tjerk Ridders trektocht te paard in A Slow Ride

vanaf 01:12:37

Theatermaker en muzikant Tjerk Ridder trok met een caravan zonder auto van Utrecht naar Istanbul. De voorstelling 'Trekhaak gezocht' over gastvrijheid, vertrouwen en het nodig hebben van de ander om verder te komen werd een succes. Nu staat de caravan te koop en is hij met zijn Belgische trekpaard Elvi op reis gegaan voor de voorstelling 'A Slow Ride - Sporen van Vrijheid'. Verslaggever Botte Jellema was erbij toen Tjerk Ridder peilde of Elvi last heeft van podiumvrees.

DIY-workshops van bekende kunstenaars in boekvorm

vanaf 01:41:13

Iedereen is creatief. Dat is de grondgedachte van het boek 'Maak het met Kunstenaars' van Rixt Hulshoff Pol en Hanna Piksen, werkzaam bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Al meer dan tien jaar organiseert het museum workshops met kunstenaars, waarvan er nu 23 zijn beschreven. O.a. met Viktor&Rolf, Marlene Dumas en Rineke Dijkstra, die zelfs bij de meest ongeïnspireerde mens het creatieve proces op gang kunnen brengen. Floortje Smit praatte met Hanna Piksen en ging op tekenles bij kunstenaar Rop van Mierlo.