Nooit Meer Slapen

met o.a. Eva-Maria Westbroek, A strange Love Affair With Ego en Adriaan van Dis

Nooit Meer Slapen

met o.a. Eva-Maria Westbroek, A strange Love Affair With Ego en Adriaan van Dis

Eva-Maria Westbroek is een van de meest gevraagde sopranen ter wereld. Ze studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werkte jarenlang bij de Stuttgarter Staatsoper. In het buitenland maakte ze furore met vertolkingen in opera's als 'Manon Lescaut' van Puccini en 'Anna Nicole' in het Royal Opera House. Pieter van der Wielen spreekt met Eva-Maria Westbroek. Verder spreken we met regisseur Ester Gould over de geprezen documentaire 'A Strange Love Affair With Ego'. En we blikken met schrijver Adriaan van Dis terug op zijn 2015.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Gewild sopraan Eva-Maria Westbroek te gast

vanaf 00:02:49

Eva-Maria Westbroek is een van de meest gevraagde sopranen ter wereld en heeft in vrijwel alle grote operahuizen van de wereld gezongen. Ze studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werkte jarenlang in Duitsland bij de Stuttgarter Staatsoper. De afgelopen jaren maakte ze in het buitenland furore met vertolkingen van titelrollen in opera's als Manon Lescaut van Puccini en Anna Nicole in het Royal Opera House; over het leven van playmate Anna Nicole Smith. Pieter van der Wielen spreekt met Eva-Maria Westbroek.

Het jaar van Adriaan van Dis

vanaf 01:12:08

In 2015 won Adriaan van Dis zowel de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman 'Ik kom terug' als de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. 'Ik kom terug' is bewerkt naar een theatervoorstelling waarin Van Dis momenteel samen met actrice Olga Zuiderhoek speelt. Verslaggever Maarten Westerveen blikte met Adriaan van Dis terug op het afgelopen jaar en vroeg hem naar zijn kerstgedachte.

Ziekelijke zelfobsessie in A Strange Love Affair With Ego

vanaf 01:41:21

Het geprezen A Strange Love Affair With Ego, een persoonlijk beeldessay van regisseur Ester Gould over de toenemende maatschappelijke obsessie met onszelf, is vanaf eind december in de bioscoop te zien. Kan de druk om een geslaagd leven te leiden, onder andere door de invloed van de sociale media en het belang dat wordt gehecht aan individuele zelfontplooiing, doorschieten van zelfverzekerdheid naar ziekelijke zelfoverschatting? Naast een aantal ogenschijnlijk succesvolle personen uit het uitgaansleven en de kunstwereld, staat Goulds zus Rowan – tegen wie ze altijd heeft opgekeken – centraal in de film. Floortje Smit spreekt met Ester Gould.