Nooit Meer Slapen

met o.a. Angélique Schmeinck, de Sheltersuit Foundation en Tineke Postma

Nooit Meer Slapen

met o.a. Angélique Schmeinck, de Sheltersuit Foundation en Tineke Postma

Nederland telt slechts twee vrouwelijke meesterkoks, waaronder Angélique Schmeinck. Ruim 20 jaar stond ze in de keuken van sterrenrestaurants, maar ze heeft haar werkdomein inmiddels flink uitgebreid met o.a. kookboeken, zoals 'Smaakvrienden Groenten', 'Smaakvrienden Fruit' en 'Impress Your Friends', naar haar gelijknamige programma op 24Kitchen. Samen met Peter Klosse stelde ze 'Het nieuwe proefboek' samen. Pieter van der Wielen spreekt met Angélique Schmeinck. Verder onder meer aandacht voor de Sheltersuit Foundation. En een terugblik met saxofoniste Tineke Postma op 2015.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Angélique Schmeinck: meesterkok en smaakvriend

vanaf 00:02:37

Nederland telt slechts twee vrouwelijke meesterkoks en een daarvan is Angélique Schmeinck. Ruim twintig jaar stond ze in de keuken van sterrenrestaurants, maar ze heeft haar werkdomein inmiddels flink uitgebreid: ze schrijft, presenteert, onderzoekt en adviseert. Vooral over smaak. Er zijn meerdere kookboeken van haar hand verschenen, zoals Smaakvrienden Groenten, Smaakvrienden Fruit en Impress Your Friends, een kookboek met recepten uit haar gelijknamige programma op 24Kitchen. Samen met Peter Klosse stelde ze Het nieuwe proefboek samen. Pieter van der Wielen spreekt met Angélique Schmeinck.

Het jaar van saxofoniste Tineke Postma

vanaf 01:13:06

Voor saxofoniste Tineke Postma was 2015 een bijzonder jaar. Ze won de belangrijkste prijs op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek: de Buma Boy Edgarprijs. Botte Jellema blikt met Tineke Postma terug op het afgelopen jaar en vroeg haar naar haar kerstgedachte.

De Sheltersuit houdt daklozen warm

vanaf 01:40:56

Een pak dat bestaat uit een slaapzak en een jas die aan elkaar worden geritst: dat is de Sheltersuit. Het is bedoeld voor iedereen die op straat slaapt en bedacht door modeontwerper Bas Timmer en ondernemer Alexander de Groot. Zij runnen hun Sheltersuit Foundation met stagiaires, vrijwilligers en voornamelijk Syrische vluchtelingen. Verslaggever Inge ter Schure reisde af naar Enschede, waar de pakken worden gemaakt en ontmoette Alexander de Groot in het atelier.

advertentie