Nooit Meer Slapen

met o.a. Derk Sauer, A Strange Love Affair With Ego en Carel Helder

Nooit Meer Slapen

met o.a. Derk Sauer, A Strange Love Affair With Ego en Carel Helder

Media-ondernemer Derk Sauer vertrok in 1989 naar de Sovjet-Unie om daar Rusland’s eerste tijdschriftglossy te introduceren. De Russische versies van 'Playboy', 'Cosmopolitan' en 'Men’s Health' volgden. Ook richtte hij de uitgeverij Nieuw Amsterdam op en kocht 'NRC Handelsblad' en 'nrc.next' van PCM Uitgevers. Sinds 2007 is Sauer bestuursvoorzitter van documentairefestival IDFA. Pieter van der Wielen spreekt met Derk Sauer. Verder o.a. aandacht voor de IDFA-film 'A Strange Love Affair With Ego' van Ester Gould en voor 'C.V.'; het beste werk van journalist en schrijver Carel Helder verzameld.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Van Rusland tot IDFA met Derk Sauer

vanaf 00:02:38

Derk Sauer begon zijn carrière als journalist en redacteur voor verschillende media. In 1989 vertrekt hij naar de Sovjet-Unie om daar Rusland’s eerste glossy te introduceren. Later is hij mede-oprichter van Independent Media en daarmee verantwoordelijk voor de Russische versie van bladen als Playboy, Cosmopolitan en Men’s Health. In 2005 verkoopt hij Independent Media. In Nederland richt hij de uitgeverij Nieuw Amsterdam op en koopt samen met een investeringsmaatschappij NRC Handelsblad en nrc.next van PCM Uitgevers. Sinds 2007 is hij bestuursvoorzitter van het IDFA. Pieter van der Wielen spreekt met Derk Sauer.

Zelfobsessie in IDFA-film A Strange Love Affair With Ego

vanaf 01:10:28

'A Strange Love Affair With Ego', te zien op documentairefestival IDFA, is een persoonlijk beeldessay van regisseur Ester Gould over de toenemende maatschappelijke obsessie met onszelf. Kan de druk om een geslaagd leven te leiden, onder andere door de invloed van de sociale media en het belang dat wordt gehecht aan individuele zelfontplooiing, doorschieten van zelfverzekerdheid naar ziekelijke zelfoverschatting? Naast een aantal ogenschijnlijk succesvolle personen uit het uitgaansleven en de kunstwereld, staat Goulds zus Rowan – tegen wie ze altijd heeft opgekeken – centraal in de film. Floortje Smit sprak met Ester Gould.

Carel Helders veelzijdige C.V.

vanaf 01:40:35

Het boek 'C.V.', een verzameling van het beste werk van Carel Helder, is zo veelzijdig als de auteur zelf. Niet alleen schrijft Helder voor diverse media ('de Volkskrant', 'VARAgids'), ook is hij geestelijk vader en verzorger van de korte verhalenwebsite 'torpedomagazine.nl', programmeur bij Nederlands kleinste theater (het Torpedo Theater) én vrachtwagenchauffeur. Verslaggever Mathijs Deen spreekt met Carel Helder over zijn nieuwe boek en belandt met de schrijver op de Afsluitdijk.

advertentie