Nooit Meer Slapen

met o.a. Titus Muizelaar, Missie Márquez en Boudewijn de Groot - Kom Nader

Nooit Meer Slapen

met o.a. Titus Muizelaar, Missie Márquez en Boudewijn de Groot - Kom Nader

Acteur Titus Muizelaar werd in 1992 artistiek leider en daarna directeur van Toneelgroep Amsterdam. Ook stond hij aan de basis van de Toneelfabriek. Op 24 november gaat 'Een soort Hades' in première. Deze voorstelling van de hand van de Zweedse schrijver Lars Norén vertelt het verhaal van de mensen in een psychiatrische inrichting. Pieter van der Wielen spreekt met Titus Muizelaar. Verder vertelt theatermaker Karlijn Kistemaker over de serievoorstelling 'Missie Márquez'. En we spreken met regisseur Suzanne Raes over de documentaire 'Boudewijn de Groot - Kom Nader' (IDFA).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Acteur Titus Muizelaar over zijn rol in Een soort Hades

vanaf 00:02:41

Acteur Titus Muizelaar maakt deel uit van verschillende theatergroepen, voor hij in 1992 artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam wordt. Niet lang hierna treedt hij toe tot de directie en staat hij aan de basis van De Toneelfabriek. Inmiddels is hij niet meer aan een vaste toneelgroep verbonden. Op 24 november gaat Een soort Hades van Theater Utrecht in première. Deze voorstelling werd oorspronkelijk geschreven door de Zweedse schrijver Lars Norén en vertelt het verhaal van een grote groep patiënten en hun familieleden, de artsen en verzorgers binnen de muren van een psychiatrische inrichting. Pieter van der Wielen spreekt met Titus Muizelaar.

Persoonlijke reis door Honderd jaar eenzaamheid in Missie Márquez

vanaf 01:12:52

Door een speling van het lot is het leven van theatermaker Karlijn Kistemaker al sinds haar geboorte onlosmakelijk verbonden met het beroemde familie-epos Honderd jaar eenzaamheid van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Bij het overlijden van haar oudoom, vertaler Kees van den Broek, erfde ze als 4-jarige de rechten van het literaire meesterwerk. Kistemaker las het boek twee jaar geleden en was verrast: het deed haar sterk aan haar eigen familie denken. Ze maakte er de serievoorstelling Missie Márquez over, waarvan de eerste drie delen aankomend weekend op het Jonge Harten Theaterfestival in Groningen te zien zijn. Tjitske Mussche zoekt Karlijn Kistemaker op.

Boudewijn de Groot neemt afscheid van liedjes in Kom Nader

vanaf 01:41:56

Afgelopen jaar nam zanger Boudewijn de Groot afscheid van het oeuvre dat hem groot heeft gemaakt. Hits als Avond, Als de rook om je hoofd is verdwenen en Meneer de President: na vijftig jaar moeten ze plaats gaan maken voor meer persoonlijk werk. Documentairemaker Suzanne Raes volgde De Groot in aanloop naar dit afscheidsconcert in Boudewijn de Groot - Kom Nader, te zien op documentaire festival IDFA en op NPO 2 op Eerste Kerstdag. Verslaggever Maarten Westerveen spreekt met Suzanne Raes over de film.