Nooit Meer Slapen

met o.a. Maartje Wortel, Hans Aarsman en Anna Enquist

Nooit Meer Slapen

met o.a. Maartje Wortel, Hans Aarsman en Anna Enquist

Maartje Wortel werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze teveel verzon. Inmiddels is ze een van de grootste literaire talenten van haar generatie. In 2009 debuteerde ze met de verhalenbundel 'Dit is jouw huis'. Hierna volgden de romans 'Half mens' en 'IJstijd'. En nu is er opnieuw een verhalenbundel: 'Er moet iets gebeuren'. Pieter van der Wielen spreekt met Maartje Wortel. Verder vertelt fotodetective Hans Aarsman hoe klassieke muziek in beeld wordt gebracht. En we blikken met Anna Enquist terug op haar schrijverschap n.a.v. haar nieuwe dichtbundel 'Hoor de stad'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Maartje Wortel over verhalenbundel Er moet iets gebeuren

vanaf 00:02:42

Maartje Wortel werd tijdens haar studie van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze een van de grootste literaire talenten van haar generatie. In 2009 debuteerde ze met de verhalenbundel Dit is jouw huis. Hierna volgden de romans Half mens en IJstijd. En nu is er opnieuw een verhalenbundel: Er moet iets gebeuren. In dit boek hebben kleine gebeurtenissen grote gevolgen, terwijl de grote gebeurtenissen ongemerkt naar de achtergrond verdwijnen. Pieter van der Wielen spreekt met Maartje Wortel.

Hoe klassieke muziek te verbeelden met fotodetective Hans Aarsman

vanaf 01:11:15

Deze week komt klassiek minnend Nederland tezamen bij Buma Classical, een festival en conferentie over klassieke muziek in TivoliVredenburg in Utrecht. Daar zal fotovorser Hans Aarsman, onder andere bekend van zijn columns in 'de Volkskrant', zijn licht laten schijnen op de fotografie van klassieke musici. Want hoe laat je in een oogopslag zien wat een musicus in huis heeft? Verslaggever Maarten Westerveen sprak met Hans Aarsman over fronsen, snaren en decolletés.

Anna Enquist geeft Amsterdam een nieuwe kans in Hoor de stad

vanaf 01:41:11

Anna Enquist is dit jaar zeventig geworden. In haar nieuwe dichtbundel 'Hoor de stad' schrijft ze over de stad die ze door een tragische gebeurtenis – het dodelijke ongeluk van haar dochter op de Dam in Amsterdam – jarenlang het liefste meed, maar door de ogen van haar kleinkinderen opnieuw leert kennen. Tjitske Mussche blikte met Anna Enquist terug op haar schrijverschap aan de hand van de poëziebundel.