Nooit Meer Slapen

met o.a. Jacqueline Blom, Arie Boomsma en fotograaf Theo Baart

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jacqueline Blom, Arie Boomsma en fotograaf Theo Baart

Actrice Jacqueline Blom brak bij het grote publiek door met rollen in televisieseries als 'Oud Geld' en 'Loenatik'. Vanaf 9 november is 'Volgens Jacqueline' te zien, de opvolger van Volgens Robert waarin ze wederom de echtgenote van een huisarts met een midlifecrisis speelt. Pieter van der Wielen spreekt met Jacqueline Blom. Verder praten we met Arie Boomsma over zijn dichtbloemlezing 'Ik weet niet welke weg je neemt'. En fotograaf Theo Baart toont ons n.a.v. zijn boek en tentoonstelling 'Werklust' de ‘jaarringen van het naoorlogse bouwen’ in Hoofddorp en omgeving.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Volgens Jacqueline Blom

vanaf 00:03:00

Actrice Jacqueline Blom brak voor het grote publiek door met rollen als Elise Bussink in Oud Geld en zuster Ten Kate in de kinderserie Loenatik. Ze stond ook meermaals op toneel en is inmiddels alweer enige tijd verbonden aan het Ro Theater. In de televisieserie Volgens Robert speelde ze de vrouw van Robert Finkelstein, een huisarts die kampt met een midlifecrisis. Vanaf 9 november is het vervolg te zien, Volgens Jacqueline, waarin ditmaal de echtgenote centraal staat. Pieter van der Wielen spreekt met Jacqueline Blom.

Arie Boomsma’s poëziebloemlezing over de dood

vanaf 01:12:28

Arie Boomsma's geheime liefde is te vinden aan de Kloveniersburgwal te Amsterdam. Poëziepodium Perdu brengt er al sinds jaar en dag de meest vooruitstrevende dichters ten tonele. Verslaggever Maarten Westerveen sprak Arie Boomsma daar over zijn nieuwe bloemlezing 'Ik weet niet welke weg je neemt'.

Theo Baart brengt 'jaarringen van het naoorlogse bouwen' in beeld

vanaf 01:41:19

Fotograaf Theo Baart begon op zijn 16e de omgeving van zijn woonplaats Hoofddorp vast te leggen. Dat bleef hij doen, tot op heden. Inmiddels vormen Hoofddorp en omgeving een spiegel van de globaliserende economie en de uitwerking daarvan op het lokale landschap, de economie en de politiek. In zijn boek (en tevens tentoonstelling) 'Werklust' toont Baart wat hij zelf noemt de 'jaarringen van het naoorlogse bouwen'. Jan Paul de Bondt sprak de fotograaf.

advertentie