Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pieter Derks en stillevens vol eten

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pieter Derks en stillevens vol eten

Pieter Derks is cabaretier en columnist. In zijn nieuwe voorstelling Spot keert hij de wereld binnenstebuiten en laat zien hoe zowel het kleinste leed, als het grootste nieuws van een andere kant belicht kan worden. Verder aandacht voor de tentoonstelling 'Slow Food' in het Mauritshuis, waarbij Janneke Vreugdenhil vertelt over koken als daad van liefde.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

(1/2) Cabaretier Pieter Derks keert de wereld binnenstebuiten in 'Spot'

vanaf 00:00:42

Pieter Derks is cabaretier en columnist. Hij volgde de cabaretopleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en viel al snel in de prijzen bij verschillende cabaretfestivals. In 2006 ging zijn eerste eigen programma 'Dat zal je nog verbazen' in première. Inmiddels zijn we vijf programma’s en talloze bijdrages aan radio, kranten en televisie verder. In zijn nieuwe voorstelling 'Spot' keert hij de wereld binnenstebuiten en laat zien hoe zowel het kleinste leed, als het grootste nieuws van een andere kant belicht kan worden. Ester Naomi Perquin spreekt met Pieter Derks. (beeld: YouTube)

(2/2) Cabaretier Pieter Derks keert de wereld binnenstebuiten in 'Spot'

vanaf 00:32:11

Pieter Derks is cabaretier en columnist. Hij volgde de cabaretopleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en viel al snel in de prijzen bij verschillende cabaretfestivals. In 2006 ging zijn eerste eigen programma 'Dat zal je nog verbazen' in première. Inmiddels zijn we vijf programma’s en talloze bijdrages aan radio, kranten en televisie verder. In zijn nieuwe voorstelling 'Spot' keert hij de wereld binnenstebuiten en laat zien hoe zowel het kleinste leed, als het grootste nieuws van een andere kant belicht kan worden. Ester Naomi Perquin spreekt met Pieter Derks. (beeld: YouTube)

'Slow Food', een tentoonstelling gewijd aan de lusten van de tafel

vanaf 00:58:07

Vanaf 1600 waren rijk gedekte tafels met overheerlijke etenswaren een geliefd schilderobject bij kunstenaars. Ook in de Lage Landen waagden schilders als Clara Peeters en Floris van Dijck zich aan verfijnde stillevens van kaas, vleeswaren, oesters, brood en andere kleine hapjes, geserveerd in bokalen en porselein. Het Mauritshuis maakte een tentoonstelling gewijd aan maaltijdstillevens, 'Slow Food' getiteld. Verslaggever Mathijs Deen maakt met culinair journalist Janneke Vreugdenhil een ronde langs de werken om te praten over de lusten van de tafel. (foto: Ivo Hoekstra)