Nooit Meer Slapen

met o.a. Kenneth Herdigein, Lize Spit en Franca Treur

Nooit Meer Slapen

met o.a. Kenneth Herdigein, Lize Spit en Franca Treur

Acteur Kenneth Herdigein speelde in de jaren tachtig bij Het Werkteater en in de tv-series van Wim T. Schippers, 'Opzoek naar Yolanda' en 'We zijn weer thuis'. Ook is hij bekend van zijn rol als dokter John Wijntak in de serie 'Zeg ‘ns Aaa'. Vervolgens speelde hij bij verschillende toneelgroepen, waaronder Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Vanaf volgende week speelt hij de rol van Nelson Mandela in een geheel vernieuwde versie van 'Amandla! Mandela', een musical over de voormalige Zuid-Afrikaanse president die een einde maakte aan het racistische Apartheidsregime. Pieter van der Wielen spreekt met Kenneth Herdigein. Ook spreken we de Vlaamse schrijfster Lize Spit, naar aanleiding van haar debuutroman: 'Het Smelt'. En we spelen vannacht Open Kaart met Franca Treur, die onlangs de verhalenbundel 'X&Y' uitbracht.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kenneth Herdigein als president in Amandla! Mandela

vanaf 00:02:44

Acteur Kenneth Herdigein speelde in de jaren tachtig bij Het Werkteater en in de tv-series van Wim T. Schippers, Opzoek naar Yolanda en We zijn weer thuis. Ook is hij bekend van zijn rol als dokter John Wijntak in de serie Zeg ‘ns Aaa. Vervolgens speelde hij bij verschillende toneelgroepen, waaronder Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Vanaf volgende week speelt hij de rol van Nelson Mandela in een geheel vernieuwde versie van Amandla! Mandela, een musical over de voormalige Zuid-Afrikaanse president die een einde maakte aan het racistische Apartheidsregime. Pieter van der Wielen spreekt met Kenneth Herdigein.

Lize Spit over 'Het Smelt'

vanaf 01:12:26

De debuutroman van de Vlaamse schrijfster Lize Spit werd met veel lof onthaald in Nederland en Vlaanderen. 'Het Smelt' is een duister boek dat zich afspeelt in een Vlaams dorpje in de streek De Kempen. In haar boek spelen narigheid en wreedheid een grote rol, iets waar velen vanwege haar jonge leeftijd verbaasd op reageren. Lize schreef eerder al wat korte verhalen, maar waagde zich met 'Het Smelt' voor het eerst aan een roman. Verslaggever Mathijs Deen sprak haar over haar debuut en het dorpje waar ze opgroeide.

Open Kaart: Franca Treur

vanaf 01:27:51

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht schoof schrijfster Franca Treur aan. Onlangs kwam 'X&Y' uit, een bundel met zeer korte verhalen.

advertentie