Nooit Meer Slapen

met o.a. Trijntje Oosterhuis, Belgica en Koen Vergeer

Nooit Meer Slapen

met o.a. Trijntje Oosterhuis, Belgica en Koen Vergeer

Midden jaren negentig leerde Nederland zangeres Trijntje Oosterhuis kennen als boegbeeld van Total Touch, de band waarmee ze enkele grote hits scoorde. Daarna stortte ze zich op haar solocarrière en volgde er - naast diverse solo-albums - projecten rond de muziek van o.a. Stevie Wonder, Billie Holiday en Burt Bacherach. Ook maakt ze deel uit van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. Vanaf zondag gaat ze de theaters langs met de concertserie 'Acoustic Sunday Session', waarbij ze afwisselend begeleid wordt door enkel een gitarist of een pianist. Pieter van der Wielen spreekt met Trijntje Oosterhuis. Verder spreken we Felix van Groeningen over zijn nieuwe film 'Belgica', waarin we een kijkje krijgen in het Belgische nachtleven. En Koen Vergeer speelt vannacht Open Kaart met ons naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Faust Racer', waarin sport en literatuur samenkomen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Akoestische zondagen met Trijntje Oosterhuis

vanaf 00:02:43

Midden jaren negentig leerde Nederland zangeres Trijntje Oosterhuis kennen als boegbeeld van Total Touch, de band waarmee ze enkele grote hits scoorde. Daarna stortte ze zich op haar solocarrière en volgde er – naast diverse solo-albums - projecten rond de muziek van o.a. Stevie Wonder, Billie Holiday en Burt Bacherach. Ook maakt ze deel uit van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. Vanaf zondag gaat ze de theaters langs met de concertserie Acoustic Sunday Sessions, waarbij ze afwisselend begeleid wordt door enkel een gitarist of een pianist. Pieter van der Wielen spreekt met Trijntje Oosterhuis.

Belgica: uw favoriete oord van verderf

vanaf 01:11:06

De druk was hoog voor de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen toen hij begon aan zijn nieuwste film 'Belgica'. Met zijn vorige film, 'The Broken Circle Breakdown', werd hij immers genomineerd voor een Oscar. Uit zelfbescherming besloot hij het over een totaal andere boeg te gooien: geen gevoelig drama dit keer, maar een film als een nacht in een danscafé vol muziek en broederschap. Het resultaat is vanaf 10 maart te zien in de bioscoop. Verslaggever Adinda Akkermans sprak alvast met Felix van Groeningen over het uitgaansleven en hoe het café symbool staat voor onze samenleving.

Open Kaart: Koen Vergeer

vanaf 01:22:29

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was schrijver Koen Vergeer te gast om te vertellen over zijn nieuwe boek 'Faust Racer', waarin hij vijf Formule 1-coureurs beschrijft wier leven en dood altijd een mysterie is gebleven.