Nooit Meer Slapen

met o.a. Iwan Baan, Wim Noordhoek en Sven Ratzke

Nooit Meer Slapen

met o.a. Iwan Baan, Wim Noordhoek en Sven Ratzke

Fotograaf Iwan Baan rolde tien jaar geleden onverwacht de wereld van de architectuur in toen hij Rem Koolhaas voorstelde een project van het architectenbureau OMA te documenteren. Inmiddels is hij de meest gevraagde architectuurfotograaf ter wereld en is hij non-stop onderweg. Het succes heeft hij grotendeels te danken aan zijn innovatieve manier van fotograferen. Hij fotografeert niet enkel strakke architectuur, maar brengt ook mensen in beeld zodat de functie van het gebouw wordt ondersteund. Pieter van der Wielen spreekt met Iwan Baan. Verder aandacht voor 'Muzenstraat en andere Haagse verhalen' van Wim Noordhoek. Een boek waarin het duidelijk wordt dat je de plek waar je opgroeit nooit helemaal kwijtraakt. En Sven Ratzke komt langs naar aanleiding van 'Ratzke’s Rendez-vous': een late-night show waarin hij bijzondere gasten ontvangt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Iwan Baan fotografeert de chaos van alledag

vanaf 00:02:42

Fotograaf Iwan Baan rolde tien jaar geleden onverwacht de wereld van de architectuur in toen hij Rem Koolhaas voorstelde een project van het architectenbureau OMA te documenteren. Inmiddels is hij de meest gevraagde architectuurfotograaf ter wereld en is hij non-stop onderweg. Het succes heeft hij grotendeels te danken aan zijn innovatieve manier van fotograferen. Hij fotografeert niet enkel strakke architectuur, maar brengt ook mensen in beeld zodat de functie van het gebouw wordt ondersteund. Pieter van der Wielen spreekt met Iwan Baan.

Wim Noordhoek: eens een Hagenaar, altijd een Hagenaar

vanaf 01:10:37

Ook al heb je nog zo geprobeerd de plek van je jeugd te verlaten, kwijt raak je 'm nooit. Je draagt je eerste jaren met je mee. Oud collega Wim Noordhoek lijkt zich er nu bij te hebben neergelegd dat hij zijn jeugd in den Haag heeft doorgebracht, een plek die hij z'n hele leven heeft verafschuwd. Maar nu, met het verschijnen van zijn verhalenbundel 'Muzenstraat en andere Haagse verhalen', doet hij een poging om dat verleden te heroveren op een manier dat hij er vrede mee kan hebben. Het resultaat: een kleine bundel prachtige verhalen, zonder wrok, zonder nostalgie. Met tekeningen van Marcel van Eeden. Voor de presentatie ging Wim Noordhoek terug naar den Haag. Onze verslaggever, Mathijs Deen, sprak met hem.

Open Kaart: Sven Ratzke

vanaf 01:26:01

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht kwam zanger Sven Ratzke langs naar aanleiding van 'Ratzke's Rendez-vous', een late-night show waarin hij bijzondere gasten ontvangt.

advertentie