Nooit Meer Slapen

met o.a. Henk Wildschut, Fien de la Mar en Folkert de Jong

Nooit Meer Slapen

met o.a. Henk Wildschut, Fien de la Mar en Folkert de Jong

Documentair fotograaf Henk Wildschut heeft naast het werk in opdracht voor kranten en tijdschriften, ook langlopende documentaire projecten geïnitieerd. Ontheemding, isolement en kwetsbaarheid zijn de terugkerende thema’s in Wildschuts werk. Voor de serie 'Shelter' fotografeerde hij vanaf 2005 de provisorische onderkomens van vluchtelingen aan de randen van Fort Europa, zoals het onlangs ontruimde vluchtelingenkamp in de Franse havenstad Calais. De foto’s over de shelters in Europa zijn vanaf deze week te zien in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Henk Wildschut. Verder is er aandacht voor Nederlands eerste diva: Fien de la Mar. De documentaire 'Ik wil gelukkig zijn' gaat over haar werk en leven en draait vanaf morgen in de bioscoop. En beeldend kunstenaar Folkert de Jong is te gast om te vertellen over de werken die hij maakte voor de expositie 'Show Your Wound'. Deze expositie maakt deel uit van het TEFAF in Maastricht.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fotograaf Henk Wildschut in The Jungle in Calais

vanaf 00:02:49

Documentair fotograaf Henk Wildschut heeft naast het werk in opdracht voor kranten en tijdschriften, ook langlopende documentaire projecten geïnitieerd. Ontheemding, isolement en kwetsbaarheid zijn de terugkerende thema's in Wildschuts werk. Voor de serie Shelter fotografeerde hij vanaf 2005 de provisorische onderkomens van vluchtelingen aan de randen van Fort Europa, zoals het onlangs ontruimde vluchtelingenkamp in de Franse havenstad Calais. De foto's over de shelters in Europa zijn vanaf deze week te zien in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Henk Wildschut.

Nederlands eerste diva: Fien de la Mar

vanaf 01:10:27

Vanaf morgen draait de documentaire 'Ik wil gelukkig zijn' in de Nederlandse bioscopen. De film vertelt het verhaal van actrice en zangeres Fien de la Mar. Fien kon álles: cabaret, revue, operette, toneel, film en televisie en maakte geen onderscheid tussen hoge en lage kunst. Maar haar ongekende talent werd haar uiteindelijk fataal. Verslaggever Mathijs Deen sprak met Maarten Eilander over Fien de la Mar en doet verslag over deze bijzondere vrouw.

Open Kaart: Folkert de Jong

vanaf 01:26:36

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht was het de beurt aan beeldend kunstenaar Folkert de Jong. Hij maakte werken voor de expositie 'Show Your Wound', die deel uitmaakt van het TEFAF in Maastricht.

advertentie