Nooit Meer Slapen

met o.a. Laura Starink, Carel van Hees en Bernard Wesseling

Nooit Meer Slapen

met o.a. Laura Starink, Carel van Hees en Bernard Wesseling

Laura Starink studeerde Slavische taal- en letterkunde en werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad, onder meer als correspondent in Moskou. Ze publiceerde twee boeken over Rusland: 'Een land van horen zeggen' en 'De Russische kater'. De lotgevallen van haar familie tijdens en na de Tweede Wereldoorlog beschreef ze in het boek 'Duitse wortels'. Ze reist regelmatig naar Oost-Europa. In 'Slag om Oekraïne' stelt ze het land en bewoners aan ons voor. Een dankbare gids met oog op het referendum op 6 april. Pieter van der Wielen spreekt met Laura Starink. Verder aandacht voor de Rotterdamse fotograaf Carel van Hees. Voor 'Document Nederland', een project van het Rijksmuseum, maakte hij foto’s op 24 verschillende scholen in zijn woonplaats. En Bernard Wesseling komt langs naar aanleiding van zijn poëziebundel '& de dag ligt open als een ei in zijn gebroken schaal', die morgen verschijnt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Voor of tegen?: Laura Starink over Slag om Oekraïne

vanaf 00:02:53

Laura Starink studeerde Slavische taal- en letterkunde en werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad, onder meer als correspondent in Moskou. Ze publiceerde twee boeken over Rusland: Een land van horen zeggen en De Russische kater. De lotgevallen van haar familie tijdens en na de Tweede Wereldoorlog beschreef ze in het boek Duitse wortels. Ze reist regelmatig naar Oost-Europa. In Slag om Oekraïne stelt ze het land en bewoners aan ons voor. Een dankbare gids met oog op het referendum op 6 april. Pieter van der Wielen spreekt met Laura Starink.

Terug naar school met fotograaf Carel van Hees

vanaf 01:11:28

De Rotterdamse fotograaf Carel van Hees verbleef een jaar lang 'embedded' op 24 verschillende scholen in zijn woonplaats om in opdracht van het Rijksmuseum het menselijke aspect van onderwijs anno 2016 in beeld te brengen. Vlak voor de opening van zijn expositie neemt hij ons mee terug naar één van die scholen en laat hij zien hoe je energie, frustratie en euforie vastlegt. Verslaggever Jan Paul de Bondt was erbij en deed verslag.

Open Kaart: Bernard Wesseling

vanaf 01:28:21

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht kwam dichter Bernard Wesseling langs. Hij vertelde over zijn nieuwe poëziebundel '& de dag ligt open als een ei in zijn gebroken schaal', die deze week verschijnt.

advertentie