Nooit Meer Slapen

met o.a. Josse de Pauw, Jelle Brandt Corstius en Lineke Rijxman

Nooit Meer Slapen

met o.a. Josse de Pauw, Jelle Brandt Corstius en Lineke Rijxman

Josse de Pauw is een Vlaamse acteur, auteur en regisseur die zijn carrière in 1976 begon met Radeis International, een theatergroep die voorstellingen speelde in heel Europa en overzee. Vanaf 1985 werkt hij als onafhankelijk theatermaker en gaat hij samenwerkingen aan met acteurs, regisseurs, muzikanten, componisten, schrijvers en kunstenaars. De Pauw is ook te zien op het grote scherm in Belgische en buitenlandse films. Nu doet hij de regie van 'De sleutel', een toneelbewerking van de roman van Junichiro Tanizaki, waarin een man en vrouw via hun dagboeken communiceren over wat het daglicht niet kan verdragen. Pieter van der Wielen spreekt met Josse de Pauw. Verder aandacht voor 'As in tas', het nieuwe boek van Jelle Brandt Corstius waarin hij een bijzondere fietstocht met zijn vader bespreekt. En actrice Lineke Rijxman vertelt over 'De Freudjes, geen familie'. Een komedie over ons onvermogen om te genieten van wat we hebben.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

'Het begint te korten': Josse de Pauw over de Sleutel

vanaf 00:02:47

Josse de Pauw is een Vlaamse acteur, auteur en regisseur die zijn carrière in 1976 begon met Radeis International, een theatergroep die voorstellingen speelde in heel Europa en overzee. Vanaf 1985 werkt hij als onafhankelijk theatermaker en gaat hij samenwerkingen aan met acteurs, regisseurs, muzikanten, componisten, schrijvers en kunstenaars. De Pauw is ook te zien op het grote scherm in Belgische en buitenlandse films. Nu doet hij de regie van De sleutel, een toneelbewerking van de roman van Junichiro Tanizaki, waarin een man en vrouw via hun dagboeken communiceren over wat het daglicht niet kan verdragen. Pieter van der Wielen spreekt met Josse de Pauw.

Jelle Brandt Corstius over 'As in tas'

vanaf 01:12:29

Als de vader van journalist en programmamaker Jelle Brandt Corstius in 2014 overlijdt wil hij alleen maar weg. Met een zakje vol as van zijn vader besluit hij totaal onvoorbereid en zonder de benodigde conditie naar de Middellandse zee te fietsen. In het boek 'As in tas' beschrijft Brandt Corstius zijn tocht en haalt herinneringen op aan zijn vader Hugo Brandt Corstius, die behalve bekend taalkundige en gevreesd columnist ook alles behalve een standaard vader was. 'Pas een jaar voor zijn dood stopte ik met me schamen voor hem', aldus zijn zoon. Emmie Kollau sprak Jelle Brandt Corstius.

Open Kaart: Lineke Rijxman

vanaf 01:27:26

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Actrice Lineke Rijxman vertelde vannacht over De Freudjes, geen familie. Een komedie over ons onvermogen om te genieten van wat we hebben.

advertentie