Nooit Meer Slapen

met o.a. Yuri Honing, De meest zwaarmoedige voorstelling ooit en Michael Varekamp

Nooit Meer Slapen

met o.a. Yuri Honing, De meest zwaarmoedige voorstelling ooit en Michael Varekamp

Yuri Honing is een van de meest toonaangevende saxofonisten van Nederland. In 1992 debuteerde hij met het album 'A Matter of Conviction'. Hierna volgden vele uiteenlopende muziekprojecten, waarbij hij zich graag in verschillende muziekgenres verdiept. Na uitstapjes naar pop, rock, Arabische muziek, elektronica en oude muziek is het nu weer tijd voor de basis: jazz. Met zijn Acoustic Quartet, muzikanten uit diverse jazzgeneraties, gaat hij de podia langs om nummers van zijn laatste album 'Desire' uit te voeren. Pieter van der Wielen spreekt met Yuri Honing. Verder aandacht voor 'De meest zwaarmoedige voorstelling ooit', waar je wordt uitgenodigd om lekker hard mee te huilen. En in de rubriek Open Kaart beantwoordt trompettist Michael Varekamp vannacht de vragen. Hij komt langs naar aanleiding van de voorstelling 'Louis!', waarin het werk en leven van jazzmuzikant Louis Armstrong geëerd worden.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De saxofoon als stem: Yuri Honing over Desire

vanaf 00:02:38

Yuri Honing is een van de meest toonaangevende saxofonisten van Nederland. In 1992 debuteerde hij met het album 'A Matter of Conviction'. Hierna volgden vele uiteenlopende muziekprojecten, waarbij hij zich graag in verschillende muziekgenres verdiept. Na uitstapjes naar pop, rock, Arabische muziek, elektronica en oude muziek is het nu weer tijd voor de basis: jazz. Met zijn Acoustic Quartet, muzikanten uit diverse jazzgeneraties, gaat hij de podia langs om nummers van zijn laatste album 'Desire' uit te voeren. Pieter van der Wielen sprak met Yuri Honing.

Meehuilen met De meest zwaarmoedige voorstelling ooit

vanaf 01:10:25

Huilen is goed, huilen troost. Daarom maakten Vincent Brons en Anneke Sluiters voor theatergroep Artemis 'De meest zwaarmoedige voorstelling ooit'. Onze verslaggever Matthijs ging in gesprek met Vincent en Anneke over huisnummers, het kwijtgeraakte verdriet van de puberteit, en een voorstelling die alleen maar als doel heeft om mensen onbedaarlijk te laten huilen.

Open Kaart: Michael Varekamp

vanaf 01:26:50

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was het de beurt aan trompettist Michael Varekamp. Hij vertelde ons over de nieuwe voorstelling 'Louis!', waarin het werk en leven van jazzmuzikant Louis Armstrong geëerd worden.

advertentie