Nooit Meer Slapen

met o.a. Femke Halsema, Land of Mine en Pieter Boersma

Nooit Meer Slapen

met o.a. Femke Halsema, Land of Mine en Pieter Boersma

Femke Halsema is publicist, programmamaker en bestuurder. Tijdens haar jaren als lid van de Tweede Kamer en fractievoorzitter van GroenLinks oefende ze invloed uit op het publieke en politieke debat als voorvechter van mensen- en vrouwenrechten. In 2011 verliet ze het politieke toneel. Sindsdien schrijft ze en maakt ze programma’s voor televisie. Zo bedacht ze onder meer de politieke dramaserie 'De Fractie'. Nu verschijnt het boek 'Pluche', een persoonlijke en openhartige autobiografie waarin ze terugblikt op haar leven in de Tweede Kamer. Pieter van der Wielen spreekt met Femke Halsema. Verder besteden we aandacht aan de film 'Land of Mine' van Martin Zandvliet, waarin een groep jonge Duitse soldaten de opdracht krijgen om meer dan 40.000 landmijnen op te ruimen. Met hun blote handen. En we spreken met fotograaf Pieter Boersma. Zijn tentoonstelling 'Drumming' zal te zien zijn in de Kunsthal in Rotterdam en brengt muziek en fotografie samen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Terugblikken op de politiek: Femke Halsema over Pluche

vanaf 00:02:43

Femke Halsema is publicist, programmamaker en bestuurder. Tijdens haar jaren als lid van de Tweede Kamer en fractievoorzitter van GroenLinks oefende ze invloed uit op het publieke en politieke debat als voorvechter van mensen- en vrouwenrechten. In 2011 verliet ze het politieke toneel. Sindsdien schrijft ze en maakt ze programma’s voor televisie. Zo bedacht ze onder meer de politieke dramaserie 'De Fractie'. Nu verschijnt het boek 'Pluche', een persoonlijke en openhartige autobiografie waarin ze terugblikt op haar leven in de Tweede Kamer. Pieter van der Wielen sprak met Femke Halsema.

Het staartje van de Tweede Wereldoorlog in Land of Mine

vanaf 01:13:24

De film 'Land of Mine' van filmmaker Martin Zandvliet brengt een beschamend deel van de Deense geschiedenis opnieuw tot leven. Langs de Deense kust liggen na het einde van de Tweede Wereldoorlog landmijnen. Geheel tegen de afspraken van de Geneefse Conventies in krijgt een groep jonge Duitse soldaten de opdracht om meer dan 40.000 landmijnen te ruimen. Met hun blote handen. Verslaggever Floortje Smit bekeek de film.

Open Kaart: Pieter Boersma

vanaf 01:27:36

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht was het de beurt aan fotograaf Pieter Boersma naar aanleiding van de tentoonstelling 'Drumming' in de Kunsthal Rotterdam, waarin muziek en fotografie samenkomen.

advertentie