Nooit Meer Slapen

met o.a. Robert Haasnoot, Lammert Voos en Rick Paul van Mulligen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Robert Haasnoot, Lammert Voos en Rick Paul van Mulligen

Schrijver Robert Haasnoot maakte naam met drie romans die gesitueerd zijn in Zeewijk, een fictief vissersdorp waarvoor zijn oude woonplaats Katwijk aan Zee model heeft gestaan. Zijn nieuwe roman 'Het laatste vaarwel' is gebaseerd op ware feiten en gebeurtenissen. Het speelt zich af in het nabijgelegen Valkenburg, tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Nederlandse soldaten onschuldige dorpelingen beschoten. Terwijl een stel zich dagenlang schuilhoudt, bloeit er een liefde tussen de twee op. Pieter van der Wielen spreekt met Robert Haasnoot. Verder aandacht voor 'Abdou en de anderen', een boek van Lammert Voos waarin hij vluchtelingen een gezicht geeft. En Rick Paul van Mulligen vertelt over de voorstelling 'De Zender', een zwarte satire over de mediawereld.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het verleden herleven: Robert Haasnoots Het laatste vaarwel

vanaf 00:02:53

Schrijver Robert Haasnoot maakte naam met drie romans die gesitueerd zijn in Zeewijk, een fictief vissersdorp waarvoor zijn oude woonplaats Katwijk aan Zee model heeft gestaan. Zijn nieuwe roman Het laatste vaarwel is gebaseerd op ware feiten en gebeurtenissen. Het speelt zich af in het nabijgelegen Valkenburg, tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Nederlandse soldaten onschuldige dorpelingen beschoten. Terwijl een stel zich dagenlang schuilhoudt, bloeit er een liefde tussen de twee op. Pieter van der Wielen spreekt met Robert Haasnoot.

Lammert Voos geeft vluchtelingen een gezicht

vanaf 01:11:12

Lammert Voos werkte in de jaren negentig van de vorige eeuw met asielzoekers. Hij zag hoe kwetsbare en beschadigde mensen vaak gemangeld werden door de bureaucratie en constateerde dat het hem zelf ook niet lukte zuiver te blijven in die onzuivere wereld. Nu, in 2016, ziet hij hoe alles zich herhaalt. De mythes, vooroordelen en argumenten zijn onveranderd gebleven. In 'Abdou en de anderen' schrijft hij niet over vluchtelingen, niet over asielzoekers en niet over dossiers of nummers, maar over de mensen die hij leerde kennen. Verslaggever Adinda Akkersman sprak met Lammert Voos.

Open Kaart: Rick Paul van Mulligen

vanaf 01:27:21

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht beantwoordde acteur Rick Paul van Mulligen de vragen. Ook vertelde hij over de voorstelling 'De Zender', een zwarte satire over de mediawereld.

advertentie