Nooit Meer Slapen

met o.a. Daan Heerma van Voss, Black en Bertolf

Nooit Meer Slapen

met o.a. Daan Heerma van Voss, Black en Bertolf

Daan Heerma van Voss is auteur van romans als 'Een zondagsman', 'Zonder tijd te verliezen' en 'Het land 32'. Verder schrijft hij voor o.a. 'De Morgen', 'De Groene Amsterdammer' en 'de Volkskrant'. Hoe weet je wat voor mens je bent als je nooit een oorlog hebt meegemaakt? Daarover gaat zijn nieuwe roman 'De laatste oorlog'; een confrontatie met vragen die relevanter zijn dan ooit. Pieter van der Wielen spreekt met Daan Heerma van Voss. Verder onder meer aandacht voor de Vlaamse film 'Black'; over straatbendes in Brussel. En we spelen Open Kaart met singer-songwriter Bertolf.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Daan Heerma van Voss over nieuwe roman De laatste oorlog

vanaf 00:02:51

Daan Heerma van Voss is auteur van romans als Een zondagsman, Zonder tijd te verliezen en Het land 32. Verder schrijft hij met regelmaat voor o.a. De Morgen, De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en de Volkskrant. Zijn nieuwe roman De laatste oorlog gaat over de vraag hoe je weet wat voor mens je bent als je nooit een oorlog hebt meegemaakt. Dat houdt Abel Kaplan, de hoofdpersoon in het boek, al zijn hele leven bezig. Hij zal de confrontatie moeten aangaan met vragen die relevanter zijn dan ooit. Pieter van der Wielen spreekt met Daan Heerma van Voss.

Black: Romeo en Julia tussen het straatgeweld in Brussel

vanaf 01:11:35

In Brussel zijn tientallen jeugdbendes actief: ze roven, schieten en verkrachten. De Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten er de film 'Black' over, waarin ze een andere kant van de Belgische hoofdstad willen laten zien. Ze rekruteerden acteurs van de straat en vroegen bendeleden om opnameleider te worden. De film gaat donderdag in première in Nederland. In België ging dat niet zonder slag of stoot; meerdere Brusselse bioscopen weigerden de film te vertonen uit angst voor rellen. Verslaggever Adinda Akkermans sprak de makers.

Open Kaart: Bertolf Lentink

vanaf 01:25:26

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Dit keer was singer-songwriter Bertolf Lentink te gast. Hij maakt deel uit van de gelegenheidsformatie Her Majesty, die een ode aan Crosby, Stills, Nash en Young brengt in hun theatervoorstelling 'Déjà vu'.

advertentie