Nooit Meer Slapen

met o.a. Eefje de Visser, Arita Baaijens en Jetty Mathurin

Nooit Meer Slapen

met o.a. Eefje de Visser, Arita Baaijens en Jetty Mathurin

Met 'De Koek' en 'Het is' heeft singer-songwriter Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak, met de voor haar zo kenmerkende stijl van tekstschrijven. Deze week verschijnt haar derde plaat 'Nachtlicht'. Ze nam het album op in Barcelona: broeierige, stadse sferen en een extraverte mindset zijn duidelijk hoorbaar in de tien nieuwe songs. Pieter van der Wielen spreekt met Eefje de Visser. Verder spreken we met ontdekkingsreiziger en schrijfster Arita Baaijens over het boek 'Zoektocht naar het paradijs'. En cabaretière en actrice Jetty Mathurin is te gast in de rubriek Open Kaart n.a.v. de voorstelling 'A Raisin in the Sun'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eefje de Visser maakt broeierige extraverte plaat Nachtlicht

vanaf 00:02:48

Met De Koek en Het is heeft singer-songwriter Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak en in een paar jaar tijd een trouw publiek in Nederland en België aan zich gebonden. Haar eigen stijl van tekstschrijven is inmiddels haar handelsmerk geworden. Nachtlicht is de titel van haar derde album dat deze week verschijnt. Ze nam de plaat op in Barcelona: broeierige, stadse sferen en een extraverte mindset zijn duidelijk hoorbaar in de tien nieuwe songs. Pieter van der Wielen spreekt met Eefje de Visser.

Arita Baaijens trekt door Azië in Zoektocht naar het paradijs

vanaf 01:10:39

Een persoonlijke crisis bracht ontdekkingsreiziger en schrijfster Arita Baaijens ertoe om een zeven jaar durende tocht te paard te maken door het Altajgebergte, in het zuidwesten van Siberië. Baaijens, die biologie studeerde en eerder in haar eentje met kamelen door de Sahara trok, vond in het hooggebergte van Centraal-Azië een wereld waarin ze de grenzen tussen mythe en wetenschap kon verkennen. Het resultaat is het boek 'Zoektocht naar het paradijs'. Verslaggever Mathijs Deen zocht Arita Baaijens op.

Open Kaart: Jetty Mathurin

vanaf 01:24:30

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was cabaretière en actrice Jetty Mathurin te gast n.a.v. haar rol in de voorstelling en Broadway klassieker 'A Raisin in the Sun'.