Nooit Meer Slapen

met o.a. Kees Hin, They are just kids en Gers Pardoel

Nooit Meer Slapen

met o.a. Kees Hin, They are just kids en Gers Pardoel

Het Amsterdamse filmmuseum EYE zoomt vanaf 15 januari in op het werk van filmer en kunstenaar Kees Hin, een van de belangrijkste filmmakers van naoorlogs Nederland. Op speelse wijze is hij voortdurend op zoek naar de essentie van de cinema. Een selectie uit Hins' oeuvre van 110 titels is te zien, waaronder 'Het schaduwrijk', 'Volharding' en 'De salon van het verdriet'. Pieter van der Wielen spreekt met Kees Hin. Verder onder meer aandacht voor de voorstelling 'They Are Just kids' van Toneelgroep Oostpool. En we spelen Open Kaart met rapper Gers Pardoel n.a.v. zijn 'Zonder jou'-tour.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De essentie van cinema met Kees Hin

vanaf 00:02:48

Het Amsterdamse filmmuseum EYE zoomt vanaf 15 januari met een speciaal driedaags programma in op het werk van filmer en kunstenaar Kees Hin, een van de belangrijkste filmmakers van naoorlogs Nederland. Op speelse wijze is hij voortdurend op zoek naar de essentie van de cinema. Een selectie uit Hins' oeuvre van 110 titels is te zien, waaronder Het schaduwrijk, Volharding en De salon van het verdriet. Ook wordt er een monografie gepresenteerd. Pieter van der Wielen spreekt met Kees Hin.

Memoires van Patti Smith in They Are Just Kids

vanaf 01:11:57

De Amerikaanse zangeres Patti Smith, een van de grondleggers van de New Yorkse punk scene en bekend van hits als 'Because the Night', is niet alleen een gevierd muzikante maar ook een begenadigd schrijver. In 2010 verschenen haar memoires, over haar jonge jaren in de grote stad, onder de titel 'Just Kids'. Toneelgroep Oostpool maakte van dat boek een bewerking: 'They Are Just Kids'. Verslaggever Maarten Westerveen sprak met tekstschrijver Roeland Hofman en actrice Judith van den Berg over hun fascinatie voor Patti Smith.

Open Kaart: Gers Pardoel

vanaf 01:26:59

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Dit keer was rapper Gers Pardoel te gast n.a.v. zijn nieuwe 'Zonder jou'-tour.

advertentie