Nooit Meer Slapen

met o.a. Frank Boeijen, D'Ardennen en Cas Jansen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Frank Boeijen, D'Ardennen en Cas Jansen

De Nijmeegse zanger en tekstschrijver Frank Boeijen neemt met zijn poëtische, persoonlijke teksten en karakteristiek hees stemgeluid al dertig jaar een belangrijke plaats in de Nederlandse popmuziek in. Op zijn nieuwe album 'Land van belofte' heeft hij de akoestiek ingeruild voor elektrische gitaren en werkt hij samen met o.a. Daniël Lohues, Stevie Ann en Paul de Munnik. Pieter van der Wielen spreekt met Frank Boeijen. Verder aandacht voor de Vlaamse film 'D'Ardennen' van regisseur Robin Pront. En acteur Cas Jansen komt langs vanwege zijn rol in de voorstelling 'Snowden'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Frank Boeijen gaat elektrisch op Land van belofte

vanaf 00:02:59

De Nijmeegse zanger en tekstschrijver Frank Boeijen neemt met zijn poëtische, persoonlijke teksten en karakteristiek hees stemgeluid al dertig jaar een belangrijke plaats in de Nederlandse popmuziek in. Eerst met de Frank Boeijen Groep, die in de jaren tachtig klassiekers voortbracht als Zwart wit, Kronenburger Park en Zeg me dat het niet zo is; later, vanaf de jaren negentig, als solo-artiest. Op zijn nieuwe album Land van belofte heeft hij de akoestiek ingeruild voor elektrische gitaren en werkt hij samen met o.a. Daniël Lohues, Stevie Ann en Paul de Munnik. Pieter van der Wielen spreekt met Frank Boeijen.

D’Ardennen: Vlaamse film noir op IFFR

vanaf 01:13:02

In de Vlaamse misdaadthriller 'D'Ardennen', momenteel te zien op het International Film Festival Rotterdam (IFFR), gaat een brutale homejacking hopeloos fout. Dave, een van de twee overvallers, moet z'n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen, maar moet met lede ogen toezien hoe zijn broer een ongeleid projectiel blijft. 'D'Ardennen' is het regiedebuut van Robin Pront; hij werkte samen met hoofdrolspeler Jeroen Perceval aan het script. Verslaggever Floortje Smit sprak de makers.

Open Kaart: Cas Jansen

vanaf 01:27:24

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was acteur Cas Jansen te gast. Hij speelt de rol van klokkenluider Edward Snowden in de gelijknamige voorstelling 'Snowden' van het nieuwe theatergezelschap F.C. De Volle Bak.

advertentie