Nooit Meer Slapen

met o.a. Ruben Terlou, Buurman & Buurman en Chris Zegers

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ruben Terlou, Buurman & Buurman en Chris Zegers

De jonge fotograaf Ruben Terlou geeft in de nieuwe reisserie 'Langs de oevers van de Yangtze' een gezicht aan China. Hij won eerder meerdere Zilveren Camera-prijzen, studeerde Chinees in Kunming en spreekt vloeiend Mandarijn. Door zijn lens portretteert hij de gewone Chinees en zijn dromen en angsten. Pieter van der Wielen spreekt met Ruben Terlou. Verder o.a. aandacht voor 40 jaar 'Buurman & Buurman'. En presentator Chris Zegers komt vertellen over de grootbeeldfilm 'National Parks Adventure' in het Omniversum, waarvoor hij de voice-over insprak.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ruben Terlou legt het alledaagse leven in China vast

vanaf 00:03:22

De jonge fotograaf Ruben Terlou geeft in de nieuwe reisserie Langs de oevers van de Yangtze een gezicht aan het leven van alledag in China. De rode draad in het verhaal is de 6300 kilometer lange rivier de Yangtze, die dwars door het land loopt. Terlou won eerder meerdere Zilveren Camera-prijzen voor zijn werk, studeerde Chinees in Kunming en spreekt vloeiend Mandarijn. Door zijn lens portretteert hij de gewone Chinees en zijn dromen en angsten. Behalve fotograaf is hij ook arts. Pieter van der Wielen spreekt met Ruben Terlou.

A je to! 40 jaar Buurman en Buurman

vanaf 01:12:33

De poppenserie 'Buurman en Buurman' is in Nederland al jarenlang razend populair. Niet alleen kinderen, maar ook middelbare scholieren en volwassenen kijken met veel plezier naar de avonturen van de onhandige klusjesmannen. De serie bestaat dit jaar veertig jaar en komt oorspronkelijk uit communistisch Tsjecho-Slowakije. Verslaggever Emmie Kollau sprak onder andere met Kees Prins, die een van de buurmannen van een stem voorziet en onderzocht waarom juist uit voormalig communistische landen zoveel animatie komt.

Open Kaart: Chris Zegers

vanaf 01:28:07

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was het de beurt aan acteur, zanger en presentator Chris Zegers, die te gast was om te praten over de nieuwe grootbeeldfilm 'National Parks Adventure', waarvoor hij de voice-over insprak.

advertentie