Nooit Meer Slapen

met o.a. Walter van den Berg, Jon Ronson en Sana Valiulina

Nooit Meer Slapen

met o.a. Walter van den Berg, Jon Ronson en Sana Valiulina

Schrijver Walter van den Berg groeide op in een achterstandswijk en schreef hierover zijn eerste twee romans: 'De Hondenkoning' en 'West'. In de daaropvolgende roman, 'Van dode mannen win je niet', schreef hij over zijn gewelddadige stiefvader. Afgelopen maandag verscheen 'Schuld', over de harde wereld in Amsterdam-West en over schulden die nooit worden afgelost. Ester Naomi Perquin spreekt met Walter van den Berg. Verder aandacht voor de boeken van de Britse schrijver Jon Ronson. En schrijfster en vertaalster Sana Valiulina komt vertellen over haar nieuwe boek 'Winterse buien'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Walter van den Berg over nieuwe roman Schuld

vanaf 00:02:46

Schrijver Walter van den Berg groeide op in een achterstandswijk, iets waarover hij schreef in zijn eerste twee romans: De Hondenkoning (2004) en West (2007). In de daaropvolgende roman, Van dode mannen win je niet (2013), schreef hij over zijn gewelddadige stiefvader. Nu verschijnt Schuld, een roman over de harde wereld in Amsterdam-West en over schulden die nooit worden afgelost. Ester Naomi Perquin spreekt met Walter van den Berg.

De verontrustende humor van Jon Ronson

vanaf 01:11:47

De Britse bestsellerauteur Jon Ronson werd bekend met grappige, maar verontrustende boeken over complotdenkers, psychopaten en een paranormale militie die werd ingezet in de strijd tegen terrorisme. Naast deze boeken schreef hij ook verhalen voor de Amerikaanse radio en maakt hij reportages voor de BBC. Ter gelegenheid van de Nederlandse vertalingen van zijn boeken, 'De psychopatentest' en 'Dit is vernederend', was Ronson kort in Nederland. Correspondent Jair Stein zocht hem op en sprak met hem.

Open Kaart: Sana Valiulina

vanaf 01:28:03

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Dit keer was schrijfster en vertaalster Sana Valiulina te gast vanwege haar nieuwe boek 'Winterse buien'.