Nooit Meer Slapen

met o.a. Joost Vandecasteele, Vinyl en DJ La Fuente

Nooit Meer Slapen

met o.a. Joost Vandecasteele, Vinyl en DJ La Fuente

De Vlaamse schrijver, theatermaker en columnist Joost Vandecasteele won in 2010 de Vlaamse Debuutprijs voor ‘Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij’. Daarna volgden de romans ‘Opnieuw en opnieuw en opnieuw’ en ‘Massa’. Momenteel werkt hij aan een televisieserie gebaseerd op zijn debuut en stand-upcomedyshow. In zijn nieuwe roman ‘Jungle’ voert hij een worstelende schrijver op die zich vastklampt aan elke commerciële opdracht die voorbij komt en daardoor in absurde situaties terechtkomt. Pieter van der Wielen spreekt met Joost Vandecasteele. Daarnaast kijken we met muzikanten Douwe Bob en Matthijs van Duijvenbode naar de nieuwe HBO-serie ‘Vinyl’. En DJ La Fuente komt langs in Open Kaart en vertelt over de Musicfair.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Schrijven als daad van verzet: Jungle van Joost Vandecasteele

vanaf 00:03:18

De Vlaamse schrijver, theatermaker en columnist Joost Vandecasteele won in 2010 de Vlaamse Debuutprijs voor Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij. Daarna volgden de romans Opnieuw en opnieuw en opnieuw en Massa. Momenteel werkt hij aan een televisieserie gebaseerd op zijn debuut en stand-upcomedyshow. In zijn nieuwe roman Jungle voert hij een worstelende schrijver op die zich vastklampt aan elke commerciële opdracht die voorbij komt en daardoor in absurde situaties terechtkomt. Pieter van der Wielen spreekt met Joost Vandecasteele.

Seks, drugs en rock ‘n’ roll in nieuwe serie Vinyl

vanaf 01:12:13

Het gouden duo Mick Jagger en Martin Scorsese maakte samen de dramaserie 'Vinyl'. De serie schetst een beeld van de muziekindustrie in de jaren zeventig. De tijd waarin stromingen als punk, disco en hiphop het levenslicht zagen, maar natuurlijk ook de tijd van seks, drugs en rock ‘n’ roll. 'Vinyl' is vanaf maandag 15 februari te zien op HBO, maar verslaggever Adinda Akkersmans mocht de eerste aflevering alvast bekijken. Dit deed ze samen met muzikanten Douwe Bob en Matthijs van Duijvenbode.

Open Kaart: DJ La Fuente

vanaf 01:25:37

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht spraken we DJ La Fuente. Hij kwam langs om te vertellen over de Musicfair die dit weekend in de Jaarbeurs in Utrecht plaats zal vinden.