Nooit Meer Slapen

met o.a. Mensje van Keulen, HAAR! en Torre Florim

Nooit Meer Slapen

met o.a. Mensje van Keulen, HAAR! en Torre Florim

Mensje van Keulen is een schrijver die uitmunt in het portretteren van mensenlevens die door bedrog, overspel en vernedering getekend worden. Haar debuut 'Bleekers zomer' (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Andere bekende titels zijn 'Overspel', 'Geheime dame' en 'Liefde heeft geen hersens'. Naast romans en verhalenbundels schrijft Van Keulen ook kinderboeken. In haar nieuwe roman 'Schoppenvrouw' presenteert ze een duivels dilemma. Doen moeders echt alles om hun kinderen te beschermen, of is dat een mythe? Pieter van der Wielen spreekt met Mensje van Keulen. Verder is er aandacht voor de tentoonstelling 'HAAR!' in het Centraal Museum in Utrecht. En De Staat-frontman Torre Florim vertelt over 'O', het nieuwste album van de band.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Duistere voorspellingen in nieuwe roman Mensje van Keulen

vanaf 00:02:55

Mensje van Keulen is een schrijver die uitmunt in het portretteren van mensenlevens die door bedrog, overspel en vernedering getekend worden. Haar debuut Bleekers zomer (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Andere bekende titels zijn Overspel, Geheime dame en Liefde heeft geen hersens. Naast romans en verhalenbundels schrijft Van Keulen ook kinderboeken. In haar nieuwe roman Schoppenvrouw presenteert ze een duivels dilemma. Doen moeders echt alles om hun kinderen te beschermen, of is dat een mythe? Pieter van der Wielen spreekt met Mensje van Keulen.

Niet op je hoofd, maar in de kunsten: HAAR!

vanaf 01:12:37

Je wil het absoluut niet in je soep; onderhand willen we het eigenlijk nergens anders meer dan op ons hoofd; sommigen geven een half maandsalaris uit om het in orde te krijgen en we laten het over achter: haar. Als mens onderhouden we een complexe relatie met (ons) haar. Daarover maakt het Centraal Museum in Utrecht een nieuwe tentoonstelling. Verslaggever Botte Jellema sprak onder andere met haarstylist Christiaan Houtenbos, verantwoordelijk voor de block head van Grace Jones.

Open Kaart: Torre Florim

vanaf 01:28:30

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht trok De Staat-frontman Torre Florim de kaarten en vertelde hij over het succes van het nieuwste album van de band: 'O'.

advertentie