Nooit Meer Slapen

met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer, Marjolein Loppies en Djurre de Haan

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer, Marjolein Loppies en Djurre de Haan

Ilja Leonard Pfeijffer is met 'Idyllen' de winnaar van de VSB Poëzieprijs 2016; de prijs voor de beste Nederlandstalige dichtbundel. De andere genomineerden waren 'Zelf' van Pieter Boskma, 'Het was wat was' van Geert van Istendael, 'De werkelijkheid' van Toon Tellegen en 'Wij zijn evenwijdig' van Maud Vanhauwaert. Pieter van der Wielen ontvangt Ilja Leonard Pfeijffer in de studio. Verder spreken we met fotograaf Marjolein Loppies over urbex fotografie ofwel urban exploring. En singer-songwriter Djurre de Haan komt langs n.a.v. zijn muzikale bijdrage aan de voorstelling 'Alice in Wonderland'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ilja Leonard Pfeijffer wint VSB Poëzieprijs 2016

vanaf 00:02:53

Ilja Leonard Pfeijffer is met Idyllen de winnaar van de VSB Poëzieprijs 2016. Dat werd vanavond bekend gemaakt in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De prijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar. Genomineerd waren vier mannen en één vrouw, twee Vlamingen en drie Nederlanders. De andere genomineerde bundels waren Zelf van Pieter Boskma, Het was wat was van Geert van Istendael, De werkelijkheid van Toon Tellegen en Wij zijn evenwijdig van Maud Vanhauwaert. Pieter van der Wielen ontvangt Ilja Leonard Pfeijffer in de studio.

De urbex fotografie van Marjolein Loppies

vanaf 01:10:54

Van gesloten kerncentrales, tot oude gevangenissen en verlaten huizen. Fotograaf Marjolein Loppies kruipt door de ramen en fotografeert wat er overblijft als mensen verdwijnen: testamenten, haarlokjes en heel veel klimop. Verslaggever Adinda Akkermans sprak Marjolein Loppies bij galerie Patries van Dorst in Wassenaar, waar haar urbex foto’s te zien zijn.

Open Kaart: Djurre de Haan

vanaf 01:21:33

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was singer-songwriter Djurre de Haan, alias awkward i, te gast. Hij schreef de muziek en speelt deze live bij de jeugdtheatervoorstelling 'Alice in Wonderland', onder regie van Moniek Merkx.

advertentie