Nooit Meer Slapen

met o.a. Jonas Staal, B-Movie Orchestra en H.M. van den Brink

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jonas Staal, B-Movie Orchestra en H.M. van den Brink

Beeldend kunstenaar Jonas Staal richtte in 2012 de New World Summit op, waarmee hij alternatieve parlementen bouwt voor stateloze organisaties die van democratie uitgesloten zijn. Zo ontwierp hij afgelopen jaar een parlementsgebouw in de autonome regio Rojava in Koerdisch-Syrië. Vrijdag opent de expositie 'Unstated (or, Living Without Approval)' bij BAK in Utrecht. Pieter van der Wielen spreekt met Jonas Staal. Verder aandacht voor het B-Movie Orchestra dat de muziek van nèt niet-films speelt. En journalist en schrijver H.M. van den Brink komt vertellen over zijn nieuwe roman 'Dijk'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De alternatieve democratie van kunstenaar Jonas Staal

vanaf 00:02:40

Beeldend kunstenaar Jonas Staal wordt vanwege zijn politiek getinte werk weleens een radicaal denker genoemd. Een thema dat steeds terugkomt in zijn werk zijn politieke machtsstructuren. Hij laat het daarin niet bij denken, maar brengt alternatieve democratische structuren in de praktijk. De New World Summit, door Staal opgericht in 2012, bouwt alternatieve parlementen voor stateloze organisaties die van democratie uitgesloten zijn. Zo ontwierp hij dit jaar een parlementsgebouw midden tussen de strijdende partijen in de autonome regio Rojava in Koerdisch-Syrië. Vrijdag opent de tentoonstelling Unstated (or, Living Without Approval) bij BAK in Utrecht. Pieter van der Wielen spreekt met Jonas Staal.

B-Movie Orchestra speelt soundtracks van nèt niet-films

vanaf 01:10:34

Het twaalfkoppige B-Movie Orchestra speelt muziek uit B-films uit de jaren zestig en zeventig. Films die het nèt niet hebben door haastig geschoten scènes, geluid dat niet synchroon loopt, twijfelachtige acteerprestaties en niet zo’n goede special effects. Maar de soundtracks zijn geweldig, vindt bandleider Baz Mattie. Verslaggever Botte Jellema vroeg hem waar dat in zit.

Open Kaart: Hans Maarten van den Brink

vanaf 01:25:58

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht was journalist en schrijver Hans Maarten van den Brink te gast vanwege zijn nieuwe roman 'Dijk'.

advertentie