Nooit Meer Slapen

met o.a. Jakop Ahlbom, Pop Art en Suzanna Jansen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jakop Ahlbom, Pop Art en Suzanna Jansen

Jakop Ahlbom groeide op in Zweden en kwam begin jaren negentig naar Nederland, waar hij de Mime Opleiding volgde. Met elementen uit de mime, het toneel, de dans en het illusionisme smeedt hij zijn eigen stijl. Nu komt Ahlbom met een avondvullende dansvoorstelling 'Swan Lake'. Pieter van der Wielen spreekt Jakop Ahlbom. Verder onder meer aandacht voor de tentoonstelling 'Pop Art Fabrics & Fashion. Van Warhol tot Westwood' in het Textielmuseum in Tilburg. En schrijfster Suzanna Jansen komt langs naar aanleiding van de theatervoorstelling die op haar roman is gebaseerd; 'Het Pauperparadijs'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jakop Ahlbom smeedt zijn eigen stijl in Swan Lake

vanaf 00:02:44

Jakop Ahlbom groeide op in Zweden en kwam begin jaren negentig naar Nederland, waar hij in Amsterdam de Mime Opleiding volgde. Na zijn opleiding werkte hij als speler, choreograaf en regisseur voor gezelschappen als Nieuw West, Orkater en het Ro Theater. Vanaf 2000 werkt de theatermaker onder zijn eigen naam. Met elementen uit de mime, het toneel, de dans en het illusionisme smeedt hij zijn eigen stijl. Nu komt Ahlbom met zijn eerste avondvullende dansvoorstelling Swan Lake, een moderne vertaling van Het Zwanenmeer. Een co-productie met dansgezelschap ICKamsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Jakop Ahlbom.

Pop Art Fabrics & Fashion. Van Warhol tot Westwood

vanaf 01:10:30

Toen in 1955 de film Blackboard Jungle uitkwam, met het nummer Rock Around the Clock als soundtrack, was de wereld te klein. Jongeren kwamen in opstand en wilden Rock & Roll. Het was het begin van de popcultuur die de wereld zou veroveren en tot eind jaren '70 veel jonge kunstenaars en mode-ontwerpers zou inspireren. In het Textielmuseum in Tilburg opende afgelopen weekend een tentoonstelling over deze roemruchte periode: Pop Art Fabrics & Fashion. Van Warhol tot Westwood. Verslaggever Tjitske Mussche ontdekte er dat het assortiment van IKEA er heel anders uit had gezien zonder Pop Art.

Open Kaart: Suzanna Jansen

vanaf 01:25:07

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht komt schrijfster Suzanna Jansen langs naar aanleiding van de theatervoorstelling die op haar roman is gebaseerd; Het Pauperparadijs.

De nachtcorrespondent: Orchestra of Syrian Musicians

vanaf 01:44:18

Dit weekend kwam een er een grote bus met orkestleden van het Orchestra of Syrian Musicians aan in Amsterdam. In 2011 vluchtten 17 leden van het orkest naar Europa. Nu, na zes jaar, zijn ze voor het eerst herenigd. Aanstaande woensdagavond spelen ze in het kader van het Holland Festival in Carré, samen met de Britse muzikant Damon Albarn, die we kennen als frontman van Blur en The Gorillaz. Nachtcorrespondent Luuk Heezen nam vandaag een kijkje bij de repetities.