Nooit Meer Slapen

met o.a. Conny Janssen, Race en Sabri Saad El Hamus

Nooit Meer Slapen

met o.a. Conny Janssen, Race en Sabri Saad El Hamus

Conny Janssen voltooide in 1982 haar opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. In 1992 richtte zij een van de meest toonaangevende dansgezelschappen in Nederland op, Conny Janssen Danst. Deze zomer voeren ze 'Courage' op. Pieter van der Wielen spreekt met Conny Janssen. Verder vertelt acteur Sabri Saad El Hamus over de voorstelling 'Ik houd van Holland / Baheb Holanda' die binnenkort te zien is op de Parade. En met oud-atlete Nelli Cooman bekijken we de film 'Race'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rijkdom aan fantasie in nieuwe dansvoorstelling Conny Janssen

vanaf 00:02:52

Conny Janssen voltooide in 1982 haar opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Al tijdens haar danscarrière ontwikkelde ze zich tot choreografe. In 1992 richtte zij haar eigen gezelschap op en vanaf die tijd wordt Conny Janssen Danst gezien als een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Deze zomer voeren ze Courage op, een locatievoorstelling in een oude gashouder in Rotterdam. De dansvoorstelling gaat over de kracht van de verbeelding en de rijkdom aan fantasie. Pieter van der Wielen spreekt met Conny Janssen.

Het leven van atleet Jesse Owens op het witte doek in Race

vanaf 01:12:49

Race is een film over Jesse Owens, de zwarte atleet die in 1936 op de Olympische Spelen in Berlijn vier gouden medailles won. De film gaat aankomende donderdag in première. Onze verslaggever Nicole Terborg bekijkt de film alvast met oud-atlete Nelli Cooman.

Open Kaart: Sabri Saad El Hamus

vanaf 01:29:47

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht is acteur Sabri Saad El Hamus te gast. Hij komt vertellen over de voorstelling Ik houd van Holland / Baheb Holanda, die binnenkort te zien is op de Parade.

De nachtcorrespondent: Kunst na de Brexit

vanaf 01:47:12

Vrijdag stemde een meerderheid van de Britten voor vertre kuit de Europese Unie. Over het algemeen zijn de reacties vanuit de kunstsector negatief. Er is woede, droefenis en teleurstelling. Verschillende artiesten en kunstenaars lieten zich dit weekend dan ook al uit over de Brexit. Wat voor gevolgen heeft de Brexit nou eigenlijk op de kunsten? Nachtcorrespondent Luuk Heezen zocht het uit en doet verslag.