Nooit Meer Slapen

met o.a. Jop Ubbens, Club Paradis en Marije Vogelzang

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jop Ubbens, Club Paradis en Marije Vogelzang

Jop Ubbens vertrekt na vijftien jaar als directeur bij Christie’s Nederland. Hij leidde onder meer de veel besproken veilingen uit de collecties van Anton Philips en Jacques Goudstikker. Pieter van der Wielen spreekt met Jop Ubbens. Verder spreken we ‘eat designer’ Marije Vogelzang over de design talkshow 'Future Series' en regisseur Yahya Gaier en toneelschrijfster Nisrine Mbarki vertellen over het toneelstuk 'Club Paradis'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Job Ubbens stopt als veilingmeester bij Christie’s Nederland

vanaf 00:03:08

Jop Ubbens vertrekt na vijftien jaar als directeur bij Christie’s Nederland. Hij leidde onder meer de veel besproken veilingen uit de collecties van Anton Philips en Jacques Goudstikker. Veilingmeester zijn, hij zal het zeker missen; het spelen met de zaal, de bijbehorende retorica en het hameren in het rostrum. Bijna dertig jaar nadat hij als stagiair bij het veilinghuis aan de slag ging, heeft Ubbens besloten dat hij per 1 oktober vertrekt. Hij wordt ondernemer. Een beslissing waar jaren van twijfel aan voorafgingen. Pieter van der Wielen spreekt met Jop Ubbens.

Angst, dromen en liefde in voorstelling Club Paradis

vanaf 01:09:44

Een Marokkaanse jongen die een zelfmoordaanslag pleegt op het Rijksmuseum, en zijn moeder die op zoek gaat naar de resten van zijn inderhaast in Marokko begraven lichaam. Het is het decor van het toneelstuk Club Paradis dat vrijdag in het Ro Theater in première gaat. Een gesprek met regisseur Yahya Gaier en toneelschrijfster Nisrine Mbarki. Beiden zijn de artistieke leiding van de theatergroep Landgenoten.

Open Kaart: Marije Vogelzang

vanaf 01:25:47

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht spreken we ‘food designer’ Marije Vogelzang over de design talkshow Future Series.

De Nachtcorrespondent: Gardens Speak

vanaf 01:43:38

Op het Holland Festival is vanaf morgen een video-installatie van Tania El Khoury te zien. Bij Gardens Speak kun je op het graf van een Syrische strijder gaan liggen. Ze reconstrueerde de verhalen van tien mensen die hun verzet tegen het onderdrukkende regime van Assad met de dood moesten bekopen. Waarom doet de kunstenaar dit? Is het slecht om te choqueren? Nachtcorrespondent Emmie Kollau bezoekt de installatie en doet verslag.

advertentie